Alkmaarse Kaasmarkt door de ogen van Vincent van Gogh

  Nieuws
Werk van Erika Stanley. (Foto: aangeleverd)
Werk van Erika Stanley. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Kunstenaar Erika Stanley heeft ter ere van het 425-jarige bestaan van het Alkmaars Kaasdragersgilde twee bijzondere schilderijen gemaakt voor haar serie Als Van Gogh. Het betreft Kaasdragers Als Van Gogh en Kaasmarkt Als Van Gogh.
Erika Stanley is een professionele en internationaal erkende specialist in de stijl van Vincent van Gogh. Ze schildert moderne Nederlandse stadsgezichten in die stijl. De keuze voor de locaties die ze schildert wordt gevormd door emotie. “Ik schilder stadsgezichten die mensen bijzonder vinden, die een snaar bij hen raken. Voor de Kaasmarkt in Alkmaar geldt dat natuurlijk voor 100 procent. Voor Alkmaarders is de Kaasmarkt van emotionele waarde. Toeristen bewaren aan de Kaasmarkt vaak de mooiste herinnering aan hun reis naar Alkmaar of naar Nederland.”
De originele schilderijen van Als Van Gogh worden geëxposeerd in galeries. Dat geldt later dit jaar ook voor die van de Kaasmarkt. Van elk schilderij in de serie worden reproducties gemaakt in verschillende maten, vanaf 10 x 10 cm. Die zijn verkrijgbaar in Stanleys eigen winkel en in die van partners. Alle werken zijn te zien op www.erikastanley.nl.

Meer berichten