Italië grote winnaar EK Schermen

  Nieuws
Schermen tijdens het Europese Kampioenschappen voor veteranen. (Foto: aangeleverd)
Schermen tijdens het Europese Kampioenschappen voor veteranen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Zoals in Nederland elke stad en dorp één of meerdere voetbalclubs telt, zo heeft in Italië elk klein gehucht een schermvereniging. Dat werd afgelopen weekend in sporthal De Meent wel duidelijk. Met vier gouden en drie zilveren medailles was Italië het meest succesvolle land op de Europese Kampioenschappen voor veteranen (40-plussers) die voor de allereerste keer in Nederland, in Alkmaar werden gehouden.
De negen teams die namens Nederland uitkwamen op drie verschillende wapens -floret, degen en sabel- konden geen medaille veroveren. Naast Italië gingen de andere grote schermlanden Frankrijk en ook Rusland er met veel prijzen vandoor. Een Nederlands team bij de heren boven de zestig jaar op floret wist nog wel iedereen te verrassen door Duitsland te verslaan en uiteindelijk als vierde net naast het podium te vallen.

Onderspit

Ook het damesteam op floret boven de zestig jaar – met daarin Flos Fleischer, de voorzitter van HollandSchermen uit Alkmaar - presteerde goed. Ze moest tegen het sterkere Frankrijk en Rusland het onderspit delven, maar versloeg daarna Denemarken en Finland. Helaas werd er nipt van verloren van Groot-Britannië, waardoor een vijfde plaats het resultaat was.
Met een bos tulpen voor alle deelnemende teams uit meer dan twintig landen werd dit EK met vijfhonderd deelnemers na vier dagen op zondagavond naar grote tevredenheid afgesloten. De club HollandSchermen is zeker van plan in de toekomst weer zo’n groot evenement naar Alkmaar te halen.

Meer berichten