Feestelijke opening Bibliotheek op School op basisschool DURV!

  Nieuws

ALKMAAR - Op basisschool DURV! is maandag 14 mei de Bibliotheek op School op feestelijke wijze van start gegaan. De Bibliotheek op School is een landelijke educatieve aanpak van de bibliotheek, het basisonderwijs en de gemeente om het leesplezier van kinderen te vergroten. Bij de opening speelden de leerlingen het verhaal van een prentenboek. Daarna ondertekenden Jan Kaldenbach van Bibliotheek Kennemerwaard en Elvira Wobbema van basisschool DURV! het contract. Wethouder Elly Konijn verrichtte, samen met leerlingen, de openingshandeling.
De Bibliotheek op school is een intensieve meerjarige samenwerking tussen basisscholen en de bibliotheek. Doordat de bibliotheek en de scholen hun krachten bundelen en elkaars expertise en bewezen programma’s benutten, werken ze samen aan aantoonbare verbetering van onderwijsresultaten op het gebied van lees- en taalvaardigheid en informatie- en mediavaardigheden. Door deze vaardigheden op jonge leeftijd te versterken, gaan bibliotheek en scholen de strijd aan tegen laaggeletterdheid en dragen zo bij aan de mediawijsheid van burgers. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere schoolresultaten. Vrij lezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven.
Ook de gemeente Alkmaar onderschrijft het belang van een goede taal- en leesvaardigheid.

Meer informatie

Er is al een groot aantal scholen in het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard waar gewerkt wordt met de aanpak van de Bibliotheek op School. Bibliotheek Kennemerwaard kan zich goed voorstellen dat ook andere scholen geïnteresseerd zijn in dit project. Meer weten? Neem dan contact op met Jeanet Doodeman, domeinspecialist jeugd, via 06-81171743 of j.doodeman@bknw.nl.

Meer berichten