Alkmaar terug naar de zestiende eeuw

  Nieuws
Alkmaar is weer klaar voor Kaeskoppenstad. (Foto: aangeleverd)
Alkmaar is weer klaar voor Kaeskoppenstad. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Kaeskoppenstad komt er weer aan. De Oude Stad van Alkmaar transformeert zaterdag 2 en zondag 3 juni Alckmaer aan het einde van de zestiende eeuw.


In het prachtige oude decor van De Oude Stad, tussen Verdronkenoord en Luttik Oudorp maken bezoekers kennis met de woeste Watergeuzen van Vive les Gueux met hun strijdliederen, de geleerden van De Latijnse School, de chirurgijnen van De Pracktyck van Foreest.

Klokketoren


Naast de Grote Sint Laurenskerk die dit jaar 500 jaar bestaat stond ooit een houten Klokketoren. Deze toren, die werd gebouwd in 1501 en die tot aan de sloop in 1857 naast de Grote Kerk heeft gestaan, herleeft tijdens Kaeskoppenstad. In de afgelopen maanden heeft het “schrijnwerkersgilde” van Kaeskoppenstad een replica van de Klokketoren gebouwd, op de helft van de ware grootte. Deze replica staat tijdens Kaeskoppenstad op het Waagplein.

De Bonte Stoet


Net als vorig jaar wordt Kaeskoppenstad op zaterdag geopend door een Bonte Stoet van knotsgekke Kaeskoppen, die vanaf het Verdronkenoord via de Laat en de Koorstraat optrekken naar de Grote Kerk, om daarna via de Langestaat terug te keren naar De Oude Stad, waar Kaeskoppenstad om 12.00 uur haar poorten opent.

Meer berichten