Kaeskoppenstad: Alkmaar terug naar de zestiende eeuw

  Nieuws
Alkmaar is weer klaar voor Kaeskoppenstad. (Foto: aangeleverd)
Alkmaar is weer klaar voor Kaeskoppenstad. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Wie dit weekend Alkmaar bezoekt waant zich in de zestiende eeuw, want zaterdag 2 en zondag 3 juni van 12.00 tot 17.00 uur het weer Kaeskoppenstad.


Na een strijd met het Spaanse leger is de kleine stad Alkmaar het symbool geworden voor hoop en opstand. Alkmaar wordt tijdens Kaeskoppenstad veranderd in een Middeleeuwse stad met haar mooie gebouwen, bruggen en grachten. Bezoekers zien kanonnen, vuurspuwers, de ganzenfanfare, een mini-kaasmarkt, een poppenkast en een carrousel. Kaeskoppenstad is een plek voor vermaak en spektakel, maar het is ook erg leerzaam. Mede door de ambachten die bezoekers tegenkomen in Kaeskoppenstad kunnen ze leren over brons gieten, touwslaan, visroken en nog vele andere ambachten uit die tijd.

Herleven


Ongeveer 750 figuranten nemen je mee in hun verhaal en laten je de zestiende eeuw herbeleven. Wie online tickets koopt hoeft niet in de rij te wachten voor de Roode Toren. Wie een e-ticket heeft, loopt rechtstreeks door naar de ingang op de Voordam. De entree is vier euro. Kinderen tot en met vijf jaar hebben wel een ticket nodig, maar mogen gratis naar binnen. Kaarten via www.kaeskoppenstad.nl/tickets of ter plaatse in de Roode Toren.

Meer berichten