'Ik ben blij dat het regent' - Alkmaar houdt het niet droog in emotionele tv-show

Nieuws
Boven de paraplu's treedt Gerard Joling op in 'Nederland staat op tegen kanker'. (Foto: Ed vd Pol)
Boven de paraplu's treedt Gerard Joling op in 'Nederland staat op tegen kanker'. (Foto: Ed vd Pol) rodi.nl

ALKMAAR - Door alle oproepen van bekende en onbekende Nederlanders die allemaal met kanker te maken kregen, werd het een emotionele tv-show waarin Alkmaar het niet droog hield. Ruim 800.000 kijkers zagen dinsdagavond 'Nederland staat op tegen kanker' dat live op NPO 1 werd uitgezonden. Door de regen die met bakken uit de lucht viel, werd het Waagplein bedekt met paraplu's, maar ondanks de onheilspellende rode vlekken op buienradar kon de show toch gewoon doorgaan. Het eindresultaat: 15.103 nieuwe donateurs.



De rode vlekken op buienradar voorspelden dinsdagavond weinig goeds, vlak voor het begin van de tv-show. Gelukkig bleef het noodscenario uit en kon de show doorgaan. De tien kilometer run werd geschrapt en de vijf kilometer verschoven naar een later tijdstip zodat de hardlopers toch konden rennen vanaf het Waagplein. Gelukkig maar, want het ging deze avond maar om één ding: nieuwe donateurs werven.

Ontzettend warm


Er waren optredens van onder meer Maan, Gerard Joling en Romy Monteiro. Doordat de tent voor de levende standbeelden al onder de regen was bezweken, moesten Arjen Robben (als Johan Cruijff), Anita Witzier (koningin Wilhelmina) en Peter R. de Vries (Antoni van Leeuwenhoek) nog snel uitwijken naar een ander plek op het plein. Vooral de dik ingepakte Antoni van Leeuwenhoek was blij met de het vocht uit de lucht. "Ik ben blij dat het regent, want ik heb het ontzettend warm!", zei Peter R. de Vries voor de camera's van de NOS. Zo werd het een warme, natte en emotionele avond die resulteerde in duizenden nieuwe donateurs.