De Cocon wint Energy Challenges

Nieuws
Basisschool de Cocon heeft donderdag 31 mei in de Cultuurkoepel Heiloo de Energy Challenges 2017-2018 gewonnen. (Foto: aangeleverd)
Basisschool de Cocon heeft donderdag 31 mei in de Cultuurkoepel Heiloo de Energy Challenges 2017-2018 gewonnen. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

HEILOO/ALKMAAR - Basisschool de Cocon heeft donderdag 31 mei in de Cultuurkoepel Heiloo de Energy Challenges 2017-2018 gewonnen. Ruim 300 leerlingen van veertien basisscholen uit regio Alkmaar lieten middels eigen ingerichte marktkramen zien wat hun verrichte inspanningen zijn voor de Energy Challenges en wat ze voor resultaten hadden geboekt. Met zijn initiatief #Toekomststoel sprak eregast Jan Terlouw de kinderen toe over het belang van de toekomst.
De finale op 31 mei in de Cultuurkoepel Heiloo was het bekroningsmoment van het campagneseizoen van Energy Challenges. Vanaf begin dit jaar zijn veertien basisscholen uit regio Alkmaar actief bezig geweest met de challenges. De ruim 300 leerlingen zijn middels de diverse challenges uitgedaagd en hebben ieder op eigen wijze campagne gevoerd voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school en in hun omgeving. De Cocon uit Alkmaar won de Energy Awards 2017 – 2018 en mag binnenkort naar AZ voor een voetbalclinic en rondleiding. Zij plaatsten hun toekomststoel (naar het initiatief van Jan Terlouw) in de theaterfoyer van Theater de Vest in Alkmaar. De enthousiaste leerlingen richtten hun campagne voornamelijk op waterbesparing en het reduceren van plasticgebruik. Christelijke basisschool Het Baken uit Sint Pancras ging naar huis met de tweede prijs en mag met de complete klas naar het nieuwe circulaire pand van Alliander voor een rondleiding en speurtocht.