Drakenboten racen door het kanaal

  Nieuws
Racen door het Noordhollands Kanaal. (Foto: Clyde McCampbell)
Racen door het Noordhollands Kanaal. (Foto: Clyde McCampbell) (rodi.nl)

ALKMAAR - Met veel getrommel, gebrul en krachtige armbewegingen schoten de drakenboten afgelopen weekend door het Noordhollands Kanaal. Het was alweer het twintigste drakenbootfestival Race the Dragon. Maar liefst twintig teams verschenen aan de start.


Voor de jubileumeditie werd alles uit de kast getrokken. Het terrein op de Noorderkade was aangekleed met foodtrucks, een springkussen en allerlei ander vertier. Tijdens de pauze konden de teams genieten van een spectaculaire flyboardact.

Internationale teams


Pieter Dijkman, wethouder sport, opende het festival en sprak van een uniek festival wat Alkmaar internationaal op de kaart zet. Want de populariteit van het festival blijkt niet alleen uit de snelheid waarmee het festival uitverkocht werd. Ook internationale teams tonen interesse. Dit jaar kwam een team uit Cyprus speciaal voor het festival naar Alkmaar. Ook voor volgend jaar is er al interesse getoond vanuit Hongarije. Het festival biedt voor evenemententeams de mogelijkheid om even te proeven aan de sport. Vanwege de grote interesse organiseert drakenbootvereniging United Dragons vanaf zondag 17 juni een Start to Paddle zodat alle geïnteresseerden in vijf weken kunnen kennismaken met deze sport. Meer informatie op www.united-dragons.nl/doe-je-mee.

Meer berichten