Fietsen langs drie forten

  Nieuws
Het doorgaans gesloten fort aan de Jisperweg is zondag 24 juni open voor publiek. (Foto: aangeleverd)
Het doorgaans gesloten fort aan de Jisperweg is zondag 24 juni open voor publiek. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Forten-, fiets- en erfgoedliefhebbers kunnen zondag 24 juni meedoen aan een bijzondere fietstocht. Agnes de Boer uit Grootschermer, schrijver van het nieuwe boek ‘Kraijenhoff keert terug’, organiseert een fietstocht langs de forten bij Spijkerboor, bij Marken-Binnen en aan de Jisperweg. In Jisperweg en Spijkerboor kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding en in Marken-Binnen draait de film ‘Kraijenhoff keert terug’. De route is ongeveer 30 kilometer.
Het initiatief voor de fietstocht komt bij Agnes de Boer vandaan, zij werkt in opdracht van de Stichting Verhalen Verbinden. Vrijdag 8 juni overhandigde zij het eerste exemplaar van het boek Kraijenhoff keert terug in Fort aan de Jisperweg aan voormalig fortwachter Arie Everaars. In het boek vertellen fortwachters, ex-gevangenen, gidsen, bewakers en ondernemers over hun leven of werk op de forten in het noorden van de Stelling van Amsterdam en langs de voormalige Zuiderzee.
Deelnemers kunnen op alle drie de forten starten om 10.30 uur. Elke activiteit duurt drie kwartier, zodat er tijd is om naar het volgende fort te fietsen. De volgende rondes activiteiten zijn om 12.45 en 15.00 uur. De kosten bedragen € 5,- voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen. Toegang tot de forten, de rondleidingen en de film zijn inbegrepen. Aanmelden via agmdeboer@quicknet.nl en meer informatie staat op www.stellingverhalen.nl.

Meer berichten