Gouden baksteen naar Tervoort Egmond

  Nieuws
De Gouden Baksteen is donderdag 14 juni uitgereikt aan Tervoort Egmond. (Foto: aangeleverd)
De Gouden Baksteen is donderdag 14 juni uitgereikt aan Tervoort Egmond. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR – De Gouden Baksteen is donderdag 14 juni uitgereikt aan Tervoort Egmond. De prijs - een beloning voor visie, durf en doorzettingsvermogen op het gebied van bouw en ontwikkeling - werd uitgereikt tijdens het Vastgoed Symposium van de Stichting Vastgoed Rapportage (SVR) in het Afas stadion.


Juryvoorzitter Axel de Groot overhandigde dit jaar de award aan Cor Tervoort, directeur van Tervoort Egmond. ,,Dit bouwbedrijf onderscheidt zich door decennialange groei en ontwikkeling op een stevig fundament van de familie. Tervoort is al ruim honderd jaar betrokken bij beeldbepalende bouwwerken in de regio Alkmaar."


Stadsrivier


Tijdens het symposium werd gesproken over het Noordhollands Kanaal, dat in 2014 de ’stadsrivier’ van Alkmaar moet worden. Waar nu nog bedrijventerreinen zijn, wordt over 25 jaar gewoond en gerecreëerd. Aan de oevers komt een mix van hoogbouw en groen waar ook de inwoners uit de Metropoolregio Amsterdam - op de vlucht voor torenhoge huizenprijzen - belangstelling voor hebben. Hoe en op wat voor manier, daarover brainstormden bijna 200 bezoekers donderdag 14 juni tijdens de 11e editie van het Vastgoed Symposium van de Stichting Vastgoed Rapportage (SVR) in het Afas stadion.

Verbinder


De ontwikkeling van de stadsrivier is een van de belangrijkste ambities die het Alkmaarse college heeft vastgelegd in hun omgevingsvisie. Burgemeester Piet Bruinooge daagt ontwikkelaars en investeerders uit om met inspirerende, verrassende plannen te komen in plaats van zelf eisen en voorwaarden op te leggen. "Het kanaal is lange tijd gezien als barrière tussen verschillende delen van de stad. Laten we het water gaan gebruiken als verbinder. Er is een grote behoefte op de woningmarkt. Alkmaar kan een prachtige scharnier zijn tussen Amsterdam in het zuiden en de Agriport en offshorehaven in het noorden."

Meer berichten