Internationaal toptennis bij Future Toernooi Alkmaar

  Nieuws
Ryan Nijboer in actie. (Foto: Richard van Loon)
Ryan Nijboer in actie. (Foto: Richard van Loon) (rodi.nl)

ALKMAAR - Het Future Toernooi op de gravelbanen van TV de Hout in Alkmaar is zaterdag 23 juni van start gegaan. Het eerste weekend staat in het teken van de kwalificatiewedstrijden, waarna maandag 25 juni het hoofdtoernooi start. Toernooidirecteur Roland op de Weegh heeft de twee wildcards voor het hoofdtoernooi afgelopen week uitgedeeld aan regionale talenten, Annick Melgers uit Heiloo en Dax Donders uit Bergen.


Naast het regionale talent komen er ook veel nationale- en internationale talenten naar Alkmaar. Waaronder Ryan Nijboer, op dit moment genoemd als een van Nederlands grootste talenten en Botic van de Zandschulp, behorende tot de top 10 spelers van Nederland, zullen hun opwachting maken op het Future Toernooi. Daarnaast reizen tennisspeelster en spelers vanuit o.a. Brazilië, Spanje, USA en Israël af naar Alkmaar om hun talent te tonen op de banen van TV de Hout.
Tijdens het Future toernooi draait bijna alles om toptennis, maar er worden ook tennisactiviteiten georganiseerd voor de spelers van de toekomst. Op woensdag 27 juni wordt er een kidsmiddag georganiseerd waarbij alle kinderen vanaf 7 jaar welkom zijn om kennis te maken met de tennissport. Jacco Elthing, Technisch Directeur van de KNLTB zal zelf aanwezig zijn om de jeugd te motiveren en enthousiast te maken voor de tennissport. Op www.futurealkmaar.nl staat meer informatie over de kidsmiddag en staan ook alle actuele wedstrijdschema’s en tijden.

Meer berichten