'Vanaf seconde één is het compleet feest' - Tweede editie Dansen en Sjansen in de Hout

  Nieuws
Zondag 1 juli is het weer tijd voor Dansen en Sjansen in de Hout. (Foto: aangeleverd)
Zondag 1 juli is het weer tijd voor Dansen en Sjansen in de Hout. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Wachten op dat ene favoriete nummer? Ben jij mal?! Angst om te dansen of zingen? Vergeet het maar! Eerst een borrel nodig? Nee joh! Vanaf de eerste seconde dat de muziek uit de speakers schalt gaan de bezoekers he-le-maal uit hun dak. Dansen en Sjansen op zondag 1 juli in de Hout is hét feest voor mensen met beperking, maar mensen zonder beperking zijn net zo welkom.


"Juist die verbinding tussen mensen met en zonder beperking is geweldig", zegt Inez Noordermeer van Brownies & Downies en medeorganisator van het festival. "Als je dan ziet dat een zwaar spastische jongen met spraakcomputer gezellig met andere festivalbezoekers kletst, denk ik: dát maakt dit festival zo mooi! Vorig jaar waren er zo'n vierhonderd bezoekers, maar dit jaar hopen we er zevenhonderd te begroeten. Onze jongens en meiden van Brownies & Downies verzorgen de catering en een van hen staat zelfs op het podium, want de 26-jarige Juriaan Singels is een artiest. Hij heeft autisme, maar eenmaal op het podium zingt hij de sterren van de hemel. Deze jongen - die eerder in Holland's Got Talent schitterde - is zó getalenteerd. Hij komt echt op voor jongeren met een beperking en wil graag uitdragen om je dromen waar te maken."


Eén dag getrouwd


De organisatie heeft weer voor een fraaie line-up vol topartiesten gezorgd. Zo zijn er optredens van Django Wagner, Peter Beense, Juriaan Singels, Country Wilma, Harde Rammers, Sweet Le Freak en Jacco Silver. "Naast veel muziek is er ook een grote kids-area, met zweef, schiettent en popcorn. Heb je de liefde van je leven gevonden? Hier trouw je met je lover voor één dag. Dansen en Sjansen komt voort uit de gelijknamige discoavonden in ons restaurant. Die gemoedelijke sfeer vind je terug op het festival. We hebben volop lekkers, zoals pannenkoeken, patat, hamburgers, brownies en verfrissende drankjes. Het is echt een feest voor jong en oud, met of zonder beperking. Onze bezoekers weten hoe ze een feestje moeten bouwen, want vanaf seconde één is het compleet feest!"
Zin om te dansen en wellicht te sjansen? Kom dan zondag 1 juli tussen 12.00 en 19.00 uur naar stadspark de Hout. De entree is tien euro. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Brownies & Downies aan de Kanaalkade of bij de entree van het festival. Tip: neem een kleedje mee en laat je verrassen door het leukste festival van het jaar.

Meer berichten