Fiets4Daagse Alkmaar eindigt met topweer op Waagplein

Nieuws
De ruim 800 deelnemers van de Fiets4daagse Alkmaar eindigen op het Waagplein. (Foto: aangeleverd)
De ruim 800 deelnemers van de Fiets4daagse Alkmaar eindigen op het Waagplein. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ALKMAAR - De ruim 800 deelnemers van de Fiets4daagse Alkmaar kregen zaterdag hun laatste stempel op het Waagplein in Alkmaar. Op een e-bike, racefiets, stadsfiets of ligfiets trokken zij vier dagen Noord-Holland door en fietsten zij langs de parels van de provincie. Organisator Le Champion had afwisselende routes van 30, 50 of 70 km uitgezet, waarbij de deelnemers onderweg goed werden verzorgd bij de verzorgingsposten. Het zonovergoten weer zorgde voor een glimlach op het gezicht en maakte deze relaxte vierdaagse nog leuker.


De terrassen zaten gezellig vol vandaag op het Waagplein. De deelnemers, die al vier dagen lang met elkaar rondtrokken, praatten vol enthousiasme na over het fietsevenement. Wat hebben zij het getroffen met het voortreffelijke weer. Ze maakten op dag één kennis met de omgeving rondom Schoorl, met de Noordzee als uitstapje. Dag twee stond in het teken van West-Friesland, mét dit jaar een passage door het AFAS Stadion van AZ. Sommige deelnemers konden zelfs de spelers nog even zien. Dag drie trok langs de Egmonden door bos en duin en de laatste dag genoten de deelnemers van de polders in de Rijp en de Beemster.

Raisin Hope


Het officiële goede doel van de Fiets4Daagse Alkmaar is de Raisin Hope Foundation Nederland. Bij inschrijving konden de deelnemers een vrijwillige bijdrage voor dit goede doel doen. In totaal is er bijna €1.834,- opgehaald. Meer informatie op www.fiets4daagsealkmaar.nl.