Basisschoolleerlingen maken kunst voor expositie Bede-Vaart

  Nieuws
Heiligenbeelden gemaakt door leerlingen van De Kennemerpoort. (Foto: aangeleverd)
Heiligenbeelden gemaakt door leerlingen van De Kennemerpoort. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Het tijdelijke kunstproject Bede Vaart op het Bolwerk van Alkmaar kent drie hele speciale plekken waar te zien is hoe leerlingen van vier basisscholen hun eigen draai hebben gegeven aan het thema. Dit alles is gratis te bezichtigen tot en met zondag 9 september.
Onder begeleiding van de beeldend kunstenaars Michiel en Willem Bakkum hebben leerlingen van OBS De Kennemerpoort, OBS Liereland, CBS Het Baken en OBS Bello een drietal samengestelde kunstwerken gemaakt. Daarbij lieten ze zich inspireren door alles wat je bij een bedevaart kunt bedenken. Heilige beeldjes, ex-voto’s en een kleurrijke meditatieplek.

Goddelijke hulp

Leerlingen van OBS De Kennemerpoort maakten hun eigen heiligenbeelden. Iedere leerling maakte van hardschuim en kaarsvet een Moderne Heilige in een klein houten huisje. Al die heilige huisjes kregen een plek in een boom op het Bolwerk. De leerlingen van OBS Liereland en CBS Het Baken maakten ex-voto’s: kleine gedenkplaatjes die mensen achterlaten bij bedevaartoorden om te bedanken voor goddelijke hulp. Op het Bolwerk vind je één boom die vol hangt met kleiplaatjes waarop de leerlingen hun wens of bedankje hebben achtergelaten. En OBS Bello maakte onder een andere boom is een bezinningsplek van bamboe, versierd met kleurig cellofaan, kralen en vitrage. Een plek om te midden van alle hectiek even rust te vinden.
Curator Jaap Velserboer geeft donderdag 26 juli een rondleiding op het Bolwerk. Om 19:30 uur neemt hij bezoekers mee langs alle kunstwerken op het Bolwerk en geeft uitleg. Verzamelen bij Molen van Piet.

Meer berichten