Ringersplein omgetoverd tot foodparadijs - Alkmaar SMULT viert eerste jubileum

  Nieuws
Alkmaar SMULT is 20, 21 en 22 juli geopend van 13.00 uur tot 23.30 uur. (Foto: aangeleverd)
Alkmaar SMULT is 20, 21 en 22 juli geopend van 13.00 uur tot 23.30 uur. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Alkmaar SMULT viert 20, 21 en 22 juli zijn eerste jubileum. Net als de voorgaande edities wordt ook dit jaar de Noorderkade/Ringersplein omgetoverd tot een waar foodparadijs voor de echte lekkerbek. Naast een handvol foodtrucks die al vanaf de eerste editie deelnemen aan Alkmaar SMULT zijn er ook dit jaar weer volop nieuwe rucks met hun gerechten uit de hele wereld: Surinaams, Aziatisch, Zuid–Amerikaans of oer-Hollands.


Dit jaar komt voor het eerst het grootste mobiele spit van Europa naar Alkmaar komen wat garant staat voor veel bekijks en spektakel. Met maar liefst drie genomineerden voor de 24Kitchen 'beste foodtruck award' van 2018 blijkt dat de ondernemers van de foodtrucks het ook leuk vinden om deel te nemen aan Alkmaar SMULT. Met ruim 20.000 bezoekers verdeeld over drie dagen behoren zij tot één van de best bezochte foodtruckfestivals van Nederland.

Rijdende bar


Het festival staat niet alleen garant voor bijzondere gerechten, want ook voor een lekker drankje kunnen bezoekers bij Alkmaar SMULT terecht. De succesvolle Leffe-truck van vorig jaar komt dit jaar weer naar Alkmaar en deze fraaie 'rijdende' bar zit weer vol speciaalbieren. Verder is er een sangriabar en bij de wijnstand 'Wijn van Daan' komen bezoekers van alles te weten over zijn biologische wijnen.

Kids


Wie kinderen heeft, hoeft geen oppas te regelen, want Kiddies en Kosteluk zijn nauw betrokken bij Alkmaar SMULT. Iedere dag van 13.00 uur tot 19.00 uur zorgen Kiddies (kinderdagverblijf en BSO) en Kosteluk er samen voor dat de kleinsten vermaakt worden, terwijl de ouders zorgeloos kunnen genieten van al het lekkers wat Alkmaar SMULT te bieden heeft.
Alkmaar SMULT is 20, 21 en 22 juli geopend van 13.00 uur tot 23.30 uur.

Meer berichten