'Revolutionaire ideeën die de wereld veranderen' - Alkmaar als startpunt voor verandering met eerste editie T

  Nieuws
TEDxAlkmaar teamleden Cas Kaandorp, Edwin Stolk, Bart van Koppen en Bart Verbiest. (Foto: aangeleverd)
TEDxAlkmaar teamleden Cas Kaandorp, Edwin Stolk, Bart van Koppen en Bart Verbiest. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Het verspreiden en delen van revolutionaire ideeën die de wereld kunnen veranderen door middel van inspirerende en persoonlijke verhalen. Dit is waar TEDx voor staat. De eerste editie van TEDxAlkmaar vindt plaats op 21 januari in de Grote Kerk. TED (Technology, Entertainment, Design) is een jaarlijkse bijeenkomst die in 1984 voor het eerst gehouden werd in Californië. Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal achttien minuten de 'presentatie van hun leven' te geven over hun gebied van expertise.
In de imposante Grote Kerk delen twintig sprekers - onder meer Ruud Veltenaar en dr. Laura Steenbergen - hun verhaal om te verbazen, ontroeren en inspireren. De onderwerpen zijn zeer divers, van humoristisch tot filosofisch tot design. Met daaromheen een muziek, dans, kunst, technologie en meer. zijn de sprekers die inmiddels bekend zijn.

Sustainable Development Goals

Het thema Design your future van TEDxAlkmaar staat voor het mogelijk maken van een samenleving waarin wij iets voor elkaar en de wereld kunnen betekenen. De persoonlijke verhalen, nieuwe ontwikkelingen en ideeën die worden gedeeld tijdens TEDxAlkmaar zijn gekoppeld aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Hoe leven deze doelstellingen in onze regio? Wat kunnen wij als Alkmaarders betekenen in het realiseren van deze doelstellingen en voor de rest van de wereld? Een voorbeeld van een doelstelling voor Alkmaar kan bijvoorbeeld zijn ‘het groener maken van de stad’, gekoppeld aan de 15e SDG: Leven op het land.
Meer informatie op www.tedxalkmaar.nl, kaarten via verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl .

Meer berichten