WalvisWeken in Museum `t Houten Huis

  Nieuws
WalvisWeken in Museum ’t Houten Huis. (Foto: aangeleverd)
WalvisWeken in Museum ’t Houten Huis. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DE RIJP - Museum ’t Houten Huis staat van 14 juli tot en met 2 september in het teken van de WalvisWeken. Bijna 400 jaar waren Nederlanders actief in de walvisvaart. In de loop van de 17de eeuw vond zelfs de verwerking van het walvisspek tot traan in ons land plaats. Na vier eeuwen walvisvaart dreigde de walvis uit te sterven en werd de zeereus een beschermde diersoort. Maar door de illegale jacht op walvissen, vervuiling van de oceanen en bijvangst door visnetten worden walvissen nog steeds bedreigd. Alle locaties en partners: het Wereld Natuur Fonds, Plastic Whale en SOS Dolfijn, vertellen tijdens de WalvisWeken, vanuit hun eigen collectie of expertise, het verhaal van de walvis.
Tijdens de WalvisWeken leren jong en oud van alles over dit bijzondere zoogdier en het belang van een schone leefomgeving: de oceanen. Van walvissen spotten en familiecolleges tot walvisspellen en het maken van een walvisanimatiefilmpje: er zijn in de zomervakantie volop activiteiten voor het hele gezin. De walvisvaart, heeft in de 17de eeuw een belangrijke rol gespeeld in De Rijp. Bij de walvisvitrine in de vaste collectie wordt de spannende geschiedenis van de walvisvaarders van De Rijp verteld. Met de speciaal voor de jeugd gemaakte speurtocht WalvisWeken kom je nog meer te weten over walvisvaart.
In de galerij staan diverse walvisspellen, kleurplaten, een kist met Kapla en een Play Mobiltafel met het zeeaquarium waar dagelijks, tijdens de openingstijden, mee gespeeld kan worden. Elke woensdagmiddag een extra activiteit georganiseerd.
Museum In ’t Houten Huis is te vinden aan Tuingracht 13 in De Rijp. Meer informatie via 0299 671286 of www.houtenhuis.nl.

Meer berichten