Op Segway X2 door Schoorlse Duinen

  Nieuws
Segway-rijden; een unieke manier van natuurbeleving. (foto Zout Fotografie)
Segway-rijden; een unieke manier van natuurbeleving. (foto Zout Fotografie) (rodi.nl)

SCHOORL - Geen duin te hoog voor de Segway 2X! Zondag 5 augustus, 2 september en 7 oktober om 10.15 uur biedt Staatsbosbeheer in samenwerking met Oxygen Events een Segway-excursie aan door de Schoorlse Duinen. Een unieke manier van natuurbeleving, uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het duingebied.
Het gebied dat met de Segway X2 bezocht wordt is een stuk groter dan dat te voet afgelegd kan worden. Met lage snelheid van maximaal achttien kilometer per uur rijdt men over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Een Segway is een zelf balancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel, die bestuurd wordt door het verplaatsen van lichaamsgewicht. Tijdens een korte training van een kwartier leren deelnemers aan de excursie hoe ze de Segway op een veilige manier berijden. Voor de start tekenen ze een verklaring van deelname op eigen risico. Met hun deelname aan deze excursie steunen ze Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.
Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kilogram (vanwege het zware terrein) en zijn minimaal zestien jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 centimeter hoogte!) en tegen een stootje kunnen. De tocht duurt ongeveer twee en een half uur en gaat over zo'n achttien kilometer. Boeken kan via www.staatsbosbeheer.nl/segwayschoorl. Vertrekpunt is Buitencentrum Schoorlse Duinen aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl.
Meer weten? Kijk op www.segway-noordholland.nl.

Meer berichten