Zomer op het Plein - Kim Hoorweg, Nawras Altaky, Wouter Hamel en De Raad van Toezicht

  Nieuws
De Raad van Toezicht. (Foto: aangeleverd)
De Raad van Toezicht. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Zomer op het Plein heeft 28 en 29 juli optredens van Kim Hoorweg, Nawras Altaky, Wouter Hamel en De Raad van Toezicht. Zaterdagavond staan jazzzangeres Kim Hoorweg en muzikant Nawras Altaky naast en tegenover elkaar in ‘De Uitdaging’. Op zondagmiddag staat de veelzijdige zanger Wouter Hamel op het podium, gevolgd door het energieke twaalfkoppige, collectief De Raad van Toezicht. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.
Tijdens ‘De Uitdaging’ stappen grote namen in de muzikale boksring en laten het publiek genieten van spetterende confrontaties. Begeleid door Thijs Borsten en zijn band maken zangers en zangeressen met een verschillende muzikale achtergrond elkaars repertoire eigen in een muzikaal duel met alleen maar winnaars. Zaterdagavond 28 juli vanaf 20.30 uur staat jazzzangeres Kim Hoorweg (23) op het podium. Ze werkte al met talloze artiesten samen (waaronder Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Gino Vanelli) en werd genomineerd voor een Edison. Kim neemt het op tegen muzikant en zanger Nawras Altaky, die alleen uit Syrië vluchtte en vele stijlen beheerst: van Arabische jazz tot traditionele Syrische volksmuziek en pop.

Jazz en funk

Zanger Wouter Hamel timmert al meer dan tien jaar aan de weg als zanger, artiest en muzikant. Met zijn debuutalbum ‘Hamel’ brak hij door als jazzvocalist in onder meer Nederland, Duitsland, Japan en Korea. Zijn vijfde album ‘AMAURY’ is zijn meest veelzijdige plaat tot nu toe, met verslavende grooves en harmonieuze melodieën. De energie van de twaalfkoppige formatie Raad van Toezicht is aanstekelijk. Sinds 2016 staan ze op de (hoofd) podia van grote jazzfestivals in Nederland, waaronder North Sea Jazz. Jazz en funk zijn hun basisingrediënten en dankzij de dubbele ritmesectie én blazerssectie met viool monden de concerten steevast uit in een feestje. Wouter Hamel en Raad van Toezicht zijn te zien op zondagmiddag 29 juli vanaf 14.30 uur.
Kijk voor het volledige programma op www.zomerophetplein.nl.

Meer berichten