Kunstenaars Jannie van der Wel en Peter Kromhout in Dorpskerk

  Nieuws
Werk van Jannie van der Wel. (Foto: aangeleverd)
Werk van Jannie van der Wel. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

GROOTSCHERMER - Kunstenaars Jannie van der Wel en Peter Kromhout exposeren vanaf zaterdag 4 augustus in Dorpskerk Grootschermer. De expositie wordt die dag om 16.30 uur officieel geopend door Caroline Boot. Belangstellenden zijn welkom. Dit is de laatste expositie van deze zomer.
Jannie van der Wel studeerde in 1987 af aan de lerarenopleiding te Rotterdam als docent handvaardigheid. Daar ontdekte ze de vele mogelijkheden van klei. Bij Peter Terwiel volgde zij draai- en glazuurlessen en om zich verder te ontwikkelen in verschillende stooktechnieken volgde zij diverse workshops. Jannie van der Wel maakt objecten die zij meestal opbouwt uit plakken klei.
De objecten verwijzen naar de architectuur en naar de natuur uit haar omgeving, maar ook uit andere landen. Op de schilderijen van Peter Kromhout is de zichtbare realiteit meestal herkenbaar. De boventoon wordt gevoerd door expressieve lijnen en vormen in warme en levendige kleuren. De natuur vormt voor hem een onuitputtelijke inspiratiebron. De expositie duurt van 4 augustus tot en met 2 september en is elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur, evenals de monumentale dorpskerk, vrij te bezichtigen aan het Zuideinde 5. De werken zijn te koop, een deel van de opbrengst is voor het onderhoud van de kerk. Voor meer informatie zie www.dorpskerkgrootschermer.nl.

Meer berichten