'Nieuwe plek, nieuwe kansen' - JCI Alkmaar klaar voor Alkmaar Culinair Plaza

  Nieuws
De mannen van Junior Chamber International (JCI) - gekleed door Strak in Pakken - is klaar voor Alkmaar Culinair Plaza. (Foto: Ed van de Pol)
De mannen van Junior Chamber International (JCI) - gekleed door Strak in Pakken - is klaar voor Alkmaar Culinair Plaza. (Foto: Ed van de Pol) (rodi.nl)

ALKMAAR - Honderden culinaire hapjes, heerlijke drankjes, goed gezelschap en dat alles tussen de monumentale bomen van de Alkmaarder Hout. Alkmaar Culinair Plaza verhuist dit jaar van het Waagplein naar Nederlands oudste stadspark. De mannen van Junior Chamber International (JCI) zijn er klaar voor én hebben zin in het weekend van 31 augustus, 1 en 2 september.

"De vergunning is bijna binnen en er wordt volop gewerkt om er een ouderwets culinair festijn van maken", zegt Marco Kramer die namens de JCI woordvoerder voor Culinair Plaza is. "Deze prachtige nieuwe plek biedt ons nieuwe kansen. We kunnen bijvoorbeeld nu een picknicksfeertje creëren en op culinair vlak meer met barbecues doen. Hoewel de lijst met deelnemende restaurants nog niet compleet is, doen de volgende ondernemingen zeker mee: 1480 Foodbar, De Kleine Waarheid, De Fransman, Mocchi, Spotlight, Food for the Mood, Wolf, Stadskaffee Laurens en Beer in a Box. De kaartverkoop is inmiddels gestart dus wie zeker wil zijn van dit culinaire festijn zorgt ervoor dat hij de kaarten tijdig in huis heeft."

Miljoen euro


Door het verlengen van de kaasmarkt tot eind september, stond Culinair Plaza - dat traditiegetrouw het tweede weekend in september plaatsvindt - op losse schroeven. Vorig jaar werd door de kaasdragers een uitzondering gemaakt voor het driedaagse festijn, maar dat lukte dit jaar niet waardoor het evenement verhuist naar de Hout. Het terrein in de Hout wordt voorzien van vlonders en krijgt een grote tent, die ongeveer de helft van de ruimte beslaat. Het ACP is al 26 jaar een evenement dat geld inzamelt voor regionale goede doelen en inmiddels is er al ruim een miljoen euro uitgekeerd.
Meer informatie en tickets via www.alkmaarculinairplaza.nl.

Meer berichten