Zomer op het Plein - Sjors van der Panne, Clean Pete en Yentl en de Boer

  Nieuws
Zomer op het Plein brengt in het weekend van 4 en 5 augustus weer volop muziek. (Foto's: aangeleverd)
Zomer op het Plein brengt in het weekend van 4 en 5 augustus weer volop muziek. (Foto's: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Zomer op het Plein brengt in het weekend van 4 en 5 augustus Franse chansons en oorstrelende liedjes met Sjors van der Panne, Clean Pete en Yentl en de Boer. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.


Sjors van der Panne groeide op in een wereld vol muziek. Thuis werden platen van Ramses Shaffy, Liesbeth List, Phil Collins en Janis Ian gedraaid. Hij won de publieksprijs tijdens het Concours de la Chanson, deed mee aan The Voice, verkocht elf keer uit in het Concertgebouw (een record) en leeft zijn droom: Nederlandse en Franse liedjes zingen van zijn helden Shaffy en Boeijen. Met die laatste zong hij tijdens de finale van The Voice een schitterend duet. Ook zijn eigen nummers zingt hij met verve. Sjors ontroert, troost en maakt blij. Sjors van der Panne staat op zaterdagavond 4 augustus vanaf 20.30 uur op het Zomer op het Plein podium.

Sixties- garagebeat


De tweelingzussen Loes en Renée Wijnhoven vormen het akoestische popduo Clean Pete. Het duo brengt liedjes die zonder blikken of blozen je hart ondersteboven hangen. Een samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen. Ze zingen over fundamentele dingen in het leven: koesteren en van je afbijten, afblijven en hier komen, ijdelheid en jongens-nijd, naar buiten kijken en lekker binnen blijven. “Sixties-garagebeat en opgewekte popsongs afgewisseld met een wonderschoon, melancholiek repertoire”, schreef de Volkskrant. Het duo is op zondag 5 augustus vanaf 14.30 uur bij Zomer op het Plein te zien.

Samenzang


Het grote publiek kent het duo Yentl en de Boer misschien van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. Het cabaretduo wordt geprezen om hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. In 2014 ontvingen de dames de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied (‘Ik heb een man gekend’). Eerder wonnen ze al de Wim Sonneveldprijs en de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Iedere zomer verzamelen Yentl en de Boer hun grappigste, ontroerendste liedjes en trekken met hun lievelingsmuzikanten langs zomerfestivals en openluchttheaters. Op zondag 5 augustus staan ze vanaf 15.45 uur op Zomer op het Plein.
Zomer op het Plein vindt plaats van tot en met zondag 12 augustus. Kijk voor het volledige programma op www.zomerophetplein.nl.

Meer berichten