Koedijk klaar voor Gondelvaart - Drie van de veertien gondels gebouwd door jeugdploegen

  Nieuws
De 55e Gondelvaart van Koedijk vindt zaterdag 18 augustus plaats in het Noordhollands Kanaal. (Foto: aangeleverd)
De 55e Gondelvaart van Koedijk vindt zaterdag 18 augustus plaats in het Noordhollands Kanaal. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

KOEDIJK - De 55e Gondelvaart van Koedijk vindt zaterdag 18 augustus plaats in het Noordhollands Kanaal. De Gondelvaart neemt weer de oude route van noord naar zuid. Wanneer het donker wordt, vertrekken de gondels om 21.00 uur vanaf Kanaaldijk 6.


Het zijn de creatieve bewoners van het zeven eeuwen oude dorp Koedijk die de Gondelvaart tot een jaarlijks hoogtepunt brengen. Na maanden van hard timmeren, schuren en verven, kunnen de teams deze derde week van augustus eindelijk het resultaat laten zien. De lange, lichtgevende sliert opgetuigde platte schepen zorgt altijd voor de nodige oh's en ah's vanaf de wal, want de uitgebeelde sprookjes, musicals of boeken zien er vaak prachtig uit.

Jeugdbouwploegen


De bemanning - die gedurende de hele tocht hard zingt, musiceert, danst en lacht - stapt aan boord van de schepen zodra het duister invalt. Het licht floept aan en dan gaat het met een paar knopen per uur vooruit, zodat al het moois niet te snel aan het oog voorbijtrekt. De jeugd doet ook actief mee aan de Gondelvaart, want van de veertien boten zijn er drie door jeugdbouwploegen bedacht en in elkaar gezet. De oudste deelnemers bouwen al voor de vijftigste keer mee.

Feesttent


De hele week staat Koedijk in het teken van gezelligheid. Zo is er onder meer 15 augustus een viswedstrijd, 16 augustus een pubquiz in de feesttent en 17 augustus volop muziek. Ter hoogte van Saskerstraat is een braderie zondag 19 augustus worden de prijzen voor de 55e Gondelvaart uitgereikt in de feesttent. Ook is er kermis.
Toegang tot de Gondelvaart kost vier euro. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Kijk voor het volledige programma op www.www.gondelvaartkoedijk.nl.

Meer berichten