Zomerse muziek in de Laurentiuskerk

  Nieuws

ALKMAAR - Organist Una Cintiņa en countertenor Jean Sebastian Beauvais vormen samen het Duo Esmera. Zij verzorgen maandag 20 augustus om 20.00 uur een optreden in de Laurentiuskerk in Alkmaar. Het duo experimenteert graag met de ruimte en de mogelijkheden van zowel het instrument als de stem. Dit jaar hebben zij voor hun zomerconcerten de hoboïste Elīna Kuduma uitgenodigd. Zij speelt bij het Lets Nationaal Opera Orkest.
De drie musici hebben muziek gekozen die beelden oproepen van zon, bloemen, liefde, dans en vredige landelijkheid. Op het programma staat veel muziek van Engelse en Amerikaanse componisten. Onder andere de beroemde ode voor de Birthday of Queen Anne, die onlangs werd uitgevoerd bij hét Koninklijk huwelijk van dit jaar! De muziek van Henry Purcell, John Ireland en Ralph Vaughan Williams is bij veel muziekliefhebbers geliefd. En dat geldt ook voor Leonard Bernstein, die dit jaar 100 jaar geleden is geboren. Zijn Psalm 23 uit de Chicester Psalms is een van zijn meest ontroerende composities. Maar Duo Esmera zou zichzelf niet zijn als ze niet ook enkele onbekende composities zouden laten horen.
Adres: Verdronkenoord 68 Alkmaar. Toegang € 8,- inclusief een drankje na afloop. Kijk voor meer informatie op www.matthiaslaurentius.nl.

Meer berichten