Geen komkommertijd voor mantelzorgers

  Nieuws

HEILOO - Vakantietijd is voor veel mensen een periode van rust, leuke dingen doen en ontspanning. Voor de mantelzorger is dit juist een periode van drukte, omdat er nog meer zorg op zijn schouders terecht komt. Het Mantelzorgcentrum in Heiloo, expertisecentrum mantelzorg voor Noord-Kennemerland, helpt mantelzorgers bij het vinden van balans tussen zorg en ontspanning, juist in deze drukke zomermaanden.
Door de vakantieperiode kampen veel zorginstellingen en thuiszorgorganisaties met personeelstekorten. Het netwerk van de mantelzorger wordt ook kleiner omdat kinderen of buren, die normaal gesproken meehelpen, met vakantie zijn. De mantelzorger moet nu alles zelf doen en heeft weinig tijd meer voor ontspanning. Het Mantelzorgcentrum biedt geen zorg, maar kan wel praktische regeltaken uit handen nemen, bemiddelt in respijtzorg, denkt met u mee en onderzoekt de mogelijkheden om meer rust te creëren.
Het Mantelzorgcentrum is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur op 072 – 562 76 18. Meer weten? Mail info@mantelzorgcentrum.nl of kijk op www.mantelzorgcentrum.nl .

Meer berichten