Nieuwe exposities in ziekenhuis Alkmaar

  Nieuws
Werk van Wil Kuitwaard-Labree. (Afbeelding: aangeleverd)
Werk van Wil Kuitwaard-Labree. (Afbeelding: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - De kunstcommissie Kunst als Medicijn (KAM) heeft weer nieuwe kunstexposities in Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar. De nieuwe expositie is erg divers: van beelden en sieraden tot foto’s, schilderijen en keramiek. Deze expositie is tot en met september te bezichtigen.
Marina Pronk maakte tijdens een reis door Tanzania en Kenia prachtige foto’s. Bezoekers van Noordwest kunnen ze bewonderen bij de rode trap. In het stiltecentrum hangen foto’s van Annerien Groenendijk. Annerien is geestelijk verzorger in het ziekenhuis en fotografeert in haar vrije tijd graag wat ze tegenkomt tijdens haar reizen en in de natuur.

Kleurrijk

Dirk-Jan Andriesse werkt graag met olieverf, houtskool en acryl. Door zijn intuïtie te volgen ontstaan er kleurrijke en abstracte schilderijen, die nu te bewonderen zijn aan de wanden naar de Metiusgrachtzijde. Wil Kuitwaard-Labree heeft 10 jaar geleden beeldhouwen verruild voor schilderen. Ze schildert aan de hand van door haar zelf gemaakte foto’s. De werken hangen in de gang bij huisnummer 130. Op de gang bij huisnummer 040 zijn schilderijen te vinden van kunstenaars van atelier Crejat en de kinderafdeling wordt de komende maanden opgefleurd door kleurige en aparte werken van Idee Atelier.
Vitrines

Riette de Roode maakt unieke beelden met behulp van paverpol (textielverharder) in combinatie met stof, zand, zaagsel en kleurpigmenten. Zo creëert ze werken die in weer en wind buiten kunnen staan. De beelden staan in de vitrines bij de hoofdingang en tegenover 035. De vitrines bij de rode trap is gevuld met handgemaakte sieraden van Jasca Jewels. Jasca is een goudsmid die zich voor haar ontwerpen laat inspireren door de natuur. Wie doorloopt naar de ingang Metiusgracht kan daar in de vitrines keramieken beeldjes van José Brugman bewonderen. José combineert keramiek graag met hout en metaal.

Meer berichten