Esther Vergeer opent Rolstoeltennis Alkmaar

  Nieuws
'Rollers' van alle leeftijden zijn welkom bij Rolstoeltennis Alkmaar. (Foto: aangeleverd)
'Rollers' van alle leeftijden zijn welkom bij Rolstoeltennis Alkmaar. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Rolstoeltennis Alkmaar wordt zaterdag 8 september officieel gelanceerd. Deze buitengewoon actieve rolstoelvereniging is recentelijk verhuisd vanuit Sint Pancras en wil zich als onderdeel van TPC Daalmeer in Alkmaar nóg verder ontwikkelen in de rol van één van de grootste en succesvolste rolstoeltennisverenigingen in Nederland.
De start wordt opgeluisterd met een feestelijke open dag van 12.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze dag verzorgt de Esther Vergeer Foundation een clinic voor iedereen met een lichamelijke beperking. Tennisstoelen en rackets worden beschikbaar gesteld. Daarnaast vinden er diverse activiteiten plaats inclusief tennis en padel-demowedstrijden. Bezoekers met of zonder beperking worden uitgenodigd kennis te maken met de nieuwste sportstoelen met of zonder elektrische aandrijving. De bekende weerman Piet Paulusma presenteert zijn weerbericht donderdag 6 september vanuit het sportcomplex van TPC Daalmeer.

Groot sociaal-maatschappelijk belang


"Vanuit Alkmaar willen we nog meer bekendheid in de regio brengen, zodat er meer gehandicapte sporters de kans oppakken en bij ons komen sporten", legt Jessica Derks, voorzitter van de vereniging, uit. "Het is belangrijk dat we de invalide medemens over de drempel helpen naar een gezonde en sportievere levensstijl. Gehandicapten van alle leeftijden verwelkomen we graag bij onze club. Naast rolstoeltennis kan ook de nieuwe racketsport padel, de snelst groeiende sport in Nederland, door 'rollers' bij TPC Daalmeer worden gespeeld. En uiteraard is onze club ook van groot sociaal maatschappelijk belang voor onze leden. We zijn voor een groot deel afhankelijk van sponsoren uit het bedrijfsleven, nu de KNLTB haar subsidie heeft afgebouwd. We zijn dan ook continu op zoek naar bedrijven en ondernemers die het rolstoeltennis in deze regio willen steunen."
Meer informatie over Rolstoeltennis Alkmaar en het programma van de open dag is te vinden op www.rolstoeltennisalkmaar.nl en de Facebook- en Instagrampagina's.

Meer berichten