Chris Vos genomineerd voor Gouden Venus van Milo

  Nieuws
Chris Vos inspireert anderen met de manier waarop hij met zijn beperking omgaat. (Foto: Natasja Vos)
Chris Vos inspireert anderen met de manier waarop hij met zijn beperking omgaat. (Foto: Natasja Vos) (rodi.nl)

REGIO - Paralympisch snowboarder Chris Vos uit Noordbeemster is genomineerd voor de Gouden Venus van Milo, een onderscheiding van het DELA goededoelenfonds voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. "Met de prijs van € 10.000,- wil ik samen met Fonds Gehandicaptensport andere mensen met een beperking helpen sporten. Willen jullie me helpen? Stem dan op mij via app.je/gouden-venus-van-milo-2018."
Met de verkiezing de Gouden Venus van Milo wil het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking in het zonnetje zetten. Het fonds draagt bij aan projecten in Nederland waarin mensen met een beperking als vrijwilliger iets goeds doen voor een ander. Zij geven op die manier meer betekenis aan hun leven en zijn tegelijk van enorme waarde voor de maatschappij.
De twintigjarige Vos heeft sinds een ongeval op vijfjarige leeftijd een verlamming aan zijn rechterbeen en hij mist zijn dikke bilspier. Ondanks voorspellingen dat hij de rest van zijn leven gebruik moet maken van een rolstoel, leert hij lopen met een orthese, een brace, om zijn been. Op zevenjarige leeftijd begint Chris met snowboarden, wat erg moeilijk is met een stijf been en bij het vallen veel pijn en kramp veroorzaakt. Desondanks wil Chris koste wat het kost door. Als Nicolien Sauerbreij in 2010 in Vancouver Olympisch kampioen wordt, roept Chris: "Dat wil ik ook!". Via de snowboardbond komt hij in contact met Bibian Mentel. In het tv-programma 'Cappies' vertelt Chris vol passie dat hij in 2014 mee wil doen met de Paralympische Spelen. Dat lukt hem als zestienjarige en hij laat in Sotsji een verpletterende indruk achter.
In 2015 en 2017 wordt Chris meervoudig wereldkampioen op de Banked slalom en de Boardercross races. Hij doet in de Verenigde Staten mee aan de prestigieuze X-Games in Aspen en de Dewtour in Breckenridge en wint twee keer de Christal Globe als beste rider uit het veld. Dit jaar wint hij in Korea zijn eerste zilveren Paralympische medaille.
Meer weten over Chris? Kijk op www.adaptivechris.com.

Meer berichten