Open Monumentendag - Gratis tickets voor monumenten op afspraak

Nieuws
Gratis tickets voor monumenten op afspraak. (Foto: aangeleverd)
Gratis tickets voor monumenten op afspraak. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ALKMAAR - De jaarlijkse Open Monumentendag staat zaterdag 8 september op de rol. Ook in Alkmaar staan dan weer 82 monumentale deuren open voor publiek. Daarnaast zijn er dit jaar negen monumenten die alleen op afspraak zijn te bezoeken omdat ze bijvoorbeeld klein of kwetsbaar zijn. Hiervoor zijn gratis tickets te bestellen. Dat kan vanaf maandag 20 augustus 12.00 uur. Wees er snel bij want vol is vol.
De monumenten die tijdens Open Monumentendag Alkmaar op afspraak kunnen worden bezocht, zijn: Huize De Dieu aan de Langestraat, de voormalige gevangenis Schutterswei, Museum Huys Auerhaen aan de Wilhelminalaan, Woonhuis Verdronkenoord 37, Waagtoren (uurwerk en beiaard), voormalig Schuttersgilde (nu restaurant) aan de Doelenstraat, voormalige Rijks-HBS (nu Schenkeveld Advocaten), de oude Ringersfabriek en het Wilhelminagemaal in combinatie met het Noorderpolderhuis in Schermerhorn.
Een bezoek aan een pand duurt gemiddeld 45 minuten. De minimumleeftijd wordt per monument aangegeven en varieert van acht tot twaalf jaar. Met het ticket sluit men aan bij een groep op een vaste bezoektijd. Bestellen kan op drie manieren: digitaal via erfgoedalkmaar.nl/openmonumentendag/tickets, telefonisch van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur op 072-548 99 99 òf aan de balie van Taqa Theater De Vest.
De aanmelding sluit op 6 september om 12.00 uur. Vol is vol, dus wees er snel bij. Het complete programma van Open Monumentendag Alkmaar is te vinden op erfgoedalkmaar.nl/openmonumentendag