'Een prachtlocatie om te spelen!' - Familievoorstelling `Het Mysterie van Alkmaar` in Grote Kerk
  Nieuws

Cees Geel, Pepijn Schoneveld, Maartje van de Wetering en sopraan Laetitia Gerards vormen de cast van 'Het Mysterie van Alkmaar’. (Foto: Vincent de Vries/RM)
Cees Geel, Pepijn Schoneveld, Maartje van de Wetering en sopraan Laetitia Gerards vormen de cast van 'Het Mysterie van Alkmaar’. (Foto: Vincent de Vries/RM) (rodi.nl)

ALKMAAR - Maartje van de Wetering heeft er zin in, want spelen op zo'n fraaie plek als de Grote Kerk vindt ze geweldig. "Hier word je toch blij van? Een prachtlocatie om te spelen!", zegt de actrice die bekend is van de serie 'Flikken Rotterdam' en het tv-programma 'Maestro'. Samen met de in Schagen geboren Cees Geel, Pepijn Schoneveld en sopraan Laetitia Gerards vormt ze de cast van 'Het Mysterie van Alkmaar’, een familievoorstelling die de zondagen 11, 18 en 25 november te zien is in de Grote Kerk.
De voorstelling - in het genre thriller/horror - zit barstensvol humor en is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar. Het moet een spectaculaire ontmoeting worden tussen theater, klassieke muziek en de verhalen van de Grote Kerk. 'Het Mysterie van Alkmaar’, geproduceerd door Theater De Vest, is onderdeel van de festiviteiten wegens het 500-jarig bestaan van de Grote Kerk.

Boef

"Ik speel Bibi, een vijftienjarig meisje dat een rondleiding krijgt door de Grote Kerk', aldus Maartje over haar rol. "Verder wil ik niet te veel over zeggen, want de kinderen moeten straks zelf alle puzzelstukjes bij elkaar leggen om het 'Mysterie van Alkmaar' op te lossen. Ik ben dol op locatietheater en dit is een geweldige plek. De galm wordt overigens nog wel een dingetje, daar moet ik rekening mee houden door iets langzamer te praten." Cees Geel - onder meer bekend van de film Simon - speelt de verwarde man Cornelis. "Ik ben een beetje de boef van het stel. Mooi toch? Geen goed verhaal zonder een slechterik. Onderweg hierheen bedacht ik me ineens dat ik mijn teksten wel in het Westfries kan doen."
Website

Speciaal voor de voorstelling is een nieuwe website www.mysterievanalkmaar.nl gelanceerd. Bezoekers gaan met Maartje en Pepijn op ontdekkingstocht door de Grote Kerk en leren de liedjes uit de voorstelling zodat ze straks mee kunnen zingen met de acteurs en het orkest.
Zesduizend basisschoolleerlingen

Naast de zes openbare familievoorstellingen voor jong en oud worden er achttien voorstellingen van ‘Het Mysterie van Alkmaar’ gespeeld, speciaal voor scholen. Ruim zesduizend leerlingen uit het basisonderwijs in Alkmaar en omgeving bezoeken de voorstelling. Op school werken zij met www.mysterievanalkmaar.nl toe naar hun bezoek aan de voorstelling. In aanvulling op de website geven docenten van Artiance workshops op de scholen. De kinderen leren de kerk, de musici en de acteurs alvast kennen en ze leren de liedjes uit de voorstelling. Met dit project ontdekken leerlingen de Grote Kerk en klassieke muziek.
De familievoorstellingen van ‘Het Mysterie van Alkmaar’ zijn op de zondagen 11, 18 en 25 november. Tickets via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa: 072- 548 99 99.

Meer berichten