Meiden HollandSchermen winnen goud in Duitsland

Wederom succes voor HollandSchermen. (Foto: aangeleverd)
Wederom succes voor HollandSchermen. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ALKMAAR – Ook over de grens lukt het HollandSchermen om op het podium te komen. Zowel in de categorie tot 12 als tot 14 jaar stonden twee leden van HS in het Duitse Moers op de hoogste trede. Talitha Sluman uit Alkmaar en Ava Emanuel uit Haarlem wonnen afgelopen weekend al hun partijen op de Brendau Cup.
Dit goed bezette toernooi in Nordrhein-Westfalen wordt traditioneel altijd goed bezocht door Nederlanders. Namens HS kwamen tien jongens en meisjes in actie. Een zeer knappe derde plaats is behaald door de vliegensvlugge Sam Wanyama uit Alkmaar. Hij is nog maar 14 jaar en deed mee bij de junioren, dat zijn mannen tot 20 jaar.

Op zaterdag gingen 24 meisjes tot 14 jaar (categorie pupillen) van start. Ava Emanuel van Holland Schermen uit Haarlem stond in de finale tegenover de Belgische Lopke Gelissen. Een paar maanden geleden verloor ze op het Montalban Turnier toernooi in Duisburg nog kansloos. Na een spannend begin waarin het 2-2 werd, trok Ava vervolgens de wedstrijd gemakkelijk naar zich toe en won met 10-2 de finale. Zondag was het de beurt aan de meisjes onder de 12 jaar (categorie benjamins). Ook hier waren 24 deelnemers. De Alkmaarse Talitha Sluman trof in de halve finale haar rivaal van vorig jaar, de Duitse Ariane Hartmann. Maar de Duitse kon dit keer geen weerstand bieden. Talitha won met 10-0. Ook de finale ging haar makkelijk af. Voor de derde keer achtereen won Talitha op dit toernooi goud.