Gratis stayerclinics tijdens Wieler3daagse Alkmaar

  Nieuws
Stayeren is een populaire discipline in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)
Stayeren is een populaire discipline in Alkmaar. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - In Sportpaleis Alkmaar wordt donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober de tweede editie van de Wieler3daagse Alkmaar gehouden. Het evenement kent een compleet programma met disciplines variërend van koppelkoersen en sprints tot rijden achter derny’s en het in Alkmaar populaire stayeren. Tijdens de finaledag zijn er diverse gratis stayerclinics te volgen. Deelnemers hebben vervolgens gratis toegang tot de finaleavond van de Wieler3daagse Alkmaar.
Wie zelf wil ervaren hoe het is om op de wielerbaan achter één van de ronkende motoren te rijden, kan zaterdag 20 oktober een gratis stayerclinic volgen. De clinics starten om 14.00 uur en worden aangeboden door Alkmaar Sport en de deelnemende stayerkoppels. René Kos, wedstrijdleider Stayeren en gangmaker voor Giuseppe Atzeni: "Graag laten wij renners kennismaken met deze discipline. Zowel de gangmakers als de renners zijn met hun materialen aanwezig om deze clinics te verzorgen. Geïnteresseerden kunnen rijden op de speciale stayerfietsen waar tijdens de wedstrijden 's avonds ook op gereden wordt."
In verband met de veiligheid op de baan is aantoonbare ervaring op de wielerbaan een vereiste. Alkmaar Sport adviseert een minimumleeftijd van achttien jaar. Na afloop van de clinic heeft men gratis toegang tot de finaleavond van de Wieler3daagse Alkmaar.
Aanmelden voor een gratis stayerclinic kan via www.w3da.nl/stayerclinics of r.lennings@sportpaleisalkmaar.nl. Vol is vol. Kaarten voor de Wieler3daagse Alkmaar à € 15,- zijn te verkrijgen via www.w3da.nl.

Meer berichten