MBO-studenten uit regio strijden om titel 'VakKing 2018'

  Nieuws

REGIO - Wie wordt de beste vakman of vakvrouw van Europa? Trots, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid: stuk voor stuk eigenschappen die horen bij de beste vakman of vakvrouw van Europa. Maar wie gaat er met die titel vandoor? In de vijfdelige serie 'VakKing 2018' worden elf MBO-studenten gevolgd die Nederland vertegenwoordigen op de EuroSkills kampioenschappen in Boedapest. Onder hen de lokale uitblinkers Fabienne Bakker uit Alkmaar en Guus Velthuijsen uit Graft.
Fabienne is tijdens de voorrondes van het Nederlands kampioenschap gescout door de restaurantmanager van een sterrenrestaurant in Amsterdam. Haar gasten een mooie beleving bezorgen maakt haar oprecht gelukkig. Met haar brede kennis, haar passie en leergierigheid hoopt zij de titel te winnen. Ook Guus gaat voor de winst, maar dan als meubelmaker. Zijn liefde voor het vak heeft hij overgenomen van zijn opa. Wat vroeger hun knutselschuurtje was, is nu Guus' werkplaats voor zijn meubels. Guus beschouwt meubelmaken als een kunstvorm en hoopt met zijn passie de medaille te winnen.
In elke aflevering van 'VakKing 2018' staan steeds twee vakgebieden en twee Nederlandse deelnemers centraal. In totaal worden tien verschillende beroepsopleidingen uitgelicht. De passie voor het vak, het ontluikende zelfvertrouwen van de studenten en de prestaties op de Europese kampioenschappen zijn hierbij de belangrijkste programma-ingrediënten.
De uitzendingen zijn vanaf maandag 15 oktober wekelijks om 22.10 uur te zien bij de NTR op NPO 3.

Meer berichten