WonenPlus zoekt groene vingers

  Nieuws

ALKMAAR - De vraag naar tuinhulp is groot. Bij WonenPlus Alkmaar en Stichting Present is de vraag naar hulp in de tuin erg groot. Het gaat om ouderen, mensen met een beperking en/of chronisch zieken die niet meer in staat zijn zelf hun tuin te onderhouden. Speciaal voor deze mensen wordt vrijdag 12 september een tuindag gehouden. Vrijwilligers - groene vingers is een pré, maar niet noodzakelijk - die deze dag één of twee tuinen winterklaar willen maken worden verzocht zich aan te melden.
Er is genoeg te doen: diverse tuinwerkzaamheden zoals snoeien, grasmaaien, onkruid wieden, plantjes potten, bladeren verwijderen, potten vullen met aarde, of betegelde tuinen blad- en onkruidvrij maken. Vraag een vriend of vriendin mee, dat werkt gezellig en aanstekelijk. De vrijwilligers verzamelen om 10.00 uur bij WonenPlus Alkmaar in de Alkenhorst aan de Schelfhoutlaan 4 (De Hoef). Onder het genot van een kopje koffie worden de tuinen verdeeld. Om 11.00 uur beginnen ze aan de eerste tuin op de afgesproken locatie. Iedereen krijgt een lunchpakket mee. Daarna is de tweede tuin aan de beurt. Rond 15.00 uur worden de werkzaamheden afgerond.
Aanmelden voor een halve dag (één tuin) kan ook. Opgeven kan bij het servicepunt van WonenPlus; bel 072-5122711 of mail naar info@wonenplusalkmaar.nl.

Meer berichten