Hemel sluit haar poorten

  Nieuws
Het indrukwekkende uitzicht vanaf de Grote Kerk. (foto Vincent de Vries/ Rodi Media)
Het indrukwekkende uitzicht vanaf de Grote Kerk. (foto Vincent de Vries/ Rodi Media) (rodi.nl)

ALKMAAR - 'Klim naar de hemel', het zo succesvolle evenement in het kader van de viering van 500 Jaar Grote Kerk Alkmaar, stopt na 8 oktober definitief. Dat heeft opdrachtgever STERA besloten. Reeds 80.000 bezoekers beklommen met veel plezier de kerk en nu het herfstweer langzamerhand zijn intrede doet, is het verstandig om met 'Klim naar de hemel' te stoppen. Nog niet geweest? Nog ruim twee weken resten om deze onvergetelijke klim alsnog te ervaren.
'Klim naar de hemel' heeft bijna een half jaar lang bezoekers uit binnen- en buitenland in vervoering gebracht. En dat zonder incidenten. Het idee van een trap óp de kerk en een brug dóór de kerk is uniek, de uitvoering door organisatie en aannemer was gedegen en veilig, maar natuurlijk heeft ook het fantastische weer van de afgelopen maanden bijgedragen aan het succes van 'Klim naar de hemel', als ook het enthousiasme van de vrijwilligers van (de jarige) VCRA die het publiek dagelijks begeleiden.
Opdrachtgever STERA houdt wellicht een bescheiden bedrag over aan de exploitatie van de Klim en kan, afhankelijk van het definitieve resultaat, iets betekenen bij de restauratie van de Grote Kerk als het bijvoorbeeld gaat om restauratie van ramen of wijzerplaten, aangezien de jaarlijkse kosten van onderhoud van een 500-jarige kerk enorm zijn. De organisatie van de Klim heeft besloten zaterdagavond 13 oktober álle betrokken vrijwilligers van de VCRA (in totaal zo'n 450!), als ook de bedenkers, bouwers, sponsoren en overige direct betrokkenen bij de totstandkoming van de Klim, te bedanken met een geweldig feest in de Grote Kerk. De vrijwilligers die in 2015 de International Children’s Games in Alkmaar ondersteunden, zijn ook uitgenodigd. Het thema van het feest is 'Een hemelse avond'.
De dag van de viering van Alkmaars Ontzet, maandag 8 oktober, is de laatste mogelijkheid om 'Klim naar de hemel' te bezoeken. Tickets zijn verkrijgbaar via www.klimnaardehemel.nl.

Meer berichten