Kwalificatiewedstrijden WK trampolinespringen bij Triffis

  Nieuws
Niamh Slattery namens Triffis in actie. (Foto: aangeleverd)
Niamh Slattery namens Triffis in actie. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - In de trampolinehal van Triffis in sportcomplex De Meent Bauerfeind vinden zondag 30 september en zondag 7 oktober de tweede en derde kwalificatiewedstrijd voor de wereldkampioenschappen en de WAGC (World Age Group Competition) trampolinespringen plaats. De kwalificaties worden gesprongen tussen 09.30 en 18.00.
Er worden in totaal drie kwalificatiewedstrijden gesprongen. De eerste wedstrijd heeft reeds plaatsgevonden in Den Bosch. Van 7 tot en met 10 november zijn de wereldkampioenschappen en aansluitend van 15 tot en met 18 november de WAGC, beide toernooien worden gehouden in de Russische stad Sint Petersburg. Nederlandse topspringers en talenten van tien verschillende verenigingen hopen zich in Alkmaar te kunnen plaatsen voor één of beide mondiale toernooien. Ook twee Belgische en een Frans talent zijn van de partij. Namens Triffis doen Pascal Wiebering, Bo Bet, Niamh Slattery en Roel Teillers een gooi naar een WK-ticket. In de strijd om de plaatsingsbewijzen van de WAGC komen namens Triffis de volgende springers aan de start: Jordy Mol en Roel Teillers (jongens 17-21 jaar), Maura de Vos (meisjes 15-16 jaar), Martijn Reus (jongens 15-16 jaar) en Katie Cowles en Channa van Stroe (meisjes 13-14 jaar).

Limieten

In deze eerste wedstrijdserie van het nieuwe seizoen moeten de springers meteen laten zien wat ze in huis hebben. Met name voor de WK zijn de limieten hoog; slechts vier springers per leeftijdsklasse en geslacht kunnen door de KNGU worden uitgezonden naar Rusland. Niet alleen de limieten moeten worden gehaald, maar ook de concurrentie moet verslagen worden. Eén ding is alvast zeker: Het worden spannende wedstrijden waarin de springers met hun duizelingwekkende oefeningen het publiek zullen inspireren en entertainen.

Meer berichten