'Superspannend als alle onderdelen samenkomen' - Alkmaar maakt zich op voor historisch theaterspektakel Victori

  Nieuws
Victorie! - georganiseerd door Karavaan en DOSS Event Support - is van 3 tot en met 6 oktober te zien op het Waagplein. Meer info en tickets op viervictorie.nl. (Foto: Bowie Verschuuren)
Victorie! - georganiseerd door Karavaan en DOSS Event Support - is van 3 tot en met 6 oktober te zien op het Waagplein. Meer info en tickets op viervictorie.nl. (Foto: Bowie Verschuuren) (rodi.nl)

ALKMAAR - Een bloedstollend verhaal over helden, verraad en idealen, met een knipoog naar het nu. Dat is kort samengevat het verhaal van Victorie, het theaterstuk over de Tachtigjarige oorlog dat 3 tot en met 6 oktober tot leven komt op het Waagplein. In de overdekte tent is ruimte voor 800 toeschouwers. Die komen oog in oog te staan met onder meer Willem van Oranje, Jacob Cabeliau, Diederick van Sonoy en de brutale Sien Kannegieter. Regisseur Luca Stappers kan haast niet wachten om 'Victorie!' te laten zien.


"Het wordt één groot feest, echt een viering van een stuk geschiedenis. De Victorie van Alkmaar is natuurlijk een prachtig verhaal dat thuishoort op een historische locatie zoals het Waagplein. In het verhaal volgen we beul Ewout Langedyck die uit het gevallen Haarlem naar Alkmaar vlucht om poorter (inwoner, red.) te worden. Eenmaal binnen wordt al snel duidelijk dat hij moeten kiezen tussen Spanje en Oranje. Kiest hij tegen zijn vrienden? Het Alkmaar van 1573 was een roerige tijd vol onrust, opwinding en verdeeldheid. Dat loopt continu door het verhaal heen."

Spektakel


Voor regisseur Luca Stappers is het vooral spannend om alle losse onderdelen straks te zien samenkomen. "Superspannend! Je hebt natuurlijk een voorstelling in je hoofd van het totaalplaatje, maar voor die tijd zijn het losse onderdelen die je ziet en hoort. Ik kan niet wachten tot alles samenkomt. We werken trouwens ook met de nodige rollende decorstukken in de voorstelling. Als je dan bedenkt dat het Waagplein schuin afloopt, kan dat nog wel een 'dingetje' worden. We gaan het zien, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we een prachtvoorstelling neerzetten. Maar liefst veertig Alkmaarders spelen in het stuk, dus het is ook echt een voorstelling door Alkmaarders. De figuranten spelen naast professionele acteurs en Victorie! bulkt van de special effects. Het wordt een spektakel waar je als Alkmaarder gewoon bij wilt zijn!"
.
Victorie! - georganiseerd door Karavaan en DOSS Event Support - is van 3 tot en met 6 oktober te zien op het Waagplein. Meer informatie en tickets op www.viervictorie.nl.

Meer berichten