Nieuw duurzaam asfalt getest

  Nieuws
Op de Alkmaarse Randersdijk wordt een nieuw soort duurzaam asfalt getest. (Foto: aangeleverd)
Op de Alkmaarse Randersdijk wordt een nieuw soort duurzaam asfalt getest. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - In Alkmaar wordt een nieuw soort duurzaam asfalt getest. Op de Randersdijk is hiervoor vorige week een proefvlak aangelegd. Een van de voordelen van dit type asfalt is dat het twee keer zo lang meegaat. Dat betekent minder onderhoud en dus minder overlast voor inwoners en weggebruikers. Stadswerk072 neemt namens de gemeente Alkmaar deel aan een partnerprogramma met onder andere Dura Vermeer en de Technische Universiteit (TU) Delft waarbinnen een nieuw soort duurzaam asfalt wordt getest.


Dura Vermeer maakt samen met de gemeenten Alkmaar, Dordrecht, Enschede, Heerhugowaard, Rotterdam en Utrecht de weg vrij voor duurzame wegen. De partijen bundelen de krachten in een partnerschap waarin, samen met het onderzoeksteam van de TU Delft en de provincie Noord-Holland, kennis en ervaringen over de toepassing van het Epoxy Modificatie Bitumen (EMB) in Nederlands asfalt delen.

‘Super’ asfalt


De TU Delft en de provincie Noord-Holland hebben dit ‘super’ asfalt naar Nederland gehaald om het binnen het Infra Innovatieprogramma te testen en door te ontwikkelen voor Nederlandse omstandigheden. Het vertrouwen en animo bij wegbeheerders is hoog, vandaar dat gestart is met de aanleg van zeven proefvakken, waaronder die op de Randersdijk in Alkmaar. De komende jaren doet Dura Vermeer vanuit het partnerschap nog meer onderzoek naar de toepassing van EMB in ons land.

Meer berichten