'Ruimte om jezelf te zijn' - Vierde fakkeltocht door centrum Alkmaar

  Nieuws
Fakkeltocht 2017- (Foto: Jacob Hubert)
Fakkeltocht 2017- (Foto: Jacob Hubert) (rodi.nl)

ALKMAAR - Een fakkeltocht om aandacht te vragen voor een gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn en gelijke kansen heeft. Dat is kort samengevat het doel van de ‘Alkmaarse Fakkeltocht voor Iedereen’, die zaterdag 3 november voor de vierde keer plaatsvindt. De tocht start om 18.00 uur op het Canadaplein en opent met een spectaculaire vuuract. Meelopen is gratis. Het voorprogramma start om 17.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard met muziek en sprekers.


“We willen een gemeente waar ruimte is om jezelf te zijn. Waar iedereen zich verantwoordelijk voelt voor zichzelf en de ander. Waar we actief op zoek gaan naar de verbinding met anderen. Meelopen met de fakkeltocht is een eerste stap in het leggen van contact met anderen", zegt initiatiefneemster Mireille Sampimon. De tocht wordt georganiseerd door Naïma Ajouaa, namens Bureau discriminatiezaken Art.1 Noord-Holland Noord. Zij nodigt nog nadrukkelijker dan anders alle organisaties en groepen in Alkmaar uit om deel te nemen. Verschillende maatschappelijke organisaties, buurtcentra en politieke partijen hebben hun steun al toegezegd.

Voorprogramma


Het programma rond de fakkeltocht start om 17.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard, Gasthuisstraat 2 in Alkmaar, met een optreden van het Eilandspolderkoor. Na een welkomstwoord door Mireille Sampimon komen diverse organisaties kort aan het woord over het thema ‘Alkmaar voor iedereen’. De fakkeltocht wordt om 18.00 uur geopend met een vuuract door Gaia’s Inferno. Rond 18.15 uur gaat de tocht van start onder muzikale begeleiding van Nosso Groove. De route is te vinden op www.art1nhn.nl. Meelopen met de fakkeltocht is gratis. Lichtstaven zijn vooraf aan de tocht te koop voor € 2,- en er wordt een collecte gehouden om de organisatie van de fakkeltocht te bekostigen. Na afloop is er in de bibliotheek nog een optreden van het Eilandspolderkoor en zijn er hapjes van de in India geboren Alkmaarse Michèle van Balen. Meer informatie op de Facebook-pagina van bureau discriminatiezaken Art.1 Noord-Holland Noord:www.facebook.com/art1nhn

Meer berichten