'Mensen bij elkaar brengen, niet polariseren' - Integratiediner met Resto VanHarte en VluchtelingenWerk<

  Nieuws
Integratiediner met Resto VanHarte en VluchtelingenWerk. (Foto: aangeleverd)
Integratiediner met Resto VanHarte en VluchtelingenWerk. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Alkmaar en VluchtelingenWerk Nederland organiseren op woensdag 10 oktober een ontmoetingsdiner met vluchtelingen. Locatie is Wijkcentrum de Rekere op Drechterwaard 16.. Doel van het diner is vluchtelingen en mensen die bij hen in de buurt wonen bij elkaar brengen. Deelnemers genieten van multiculturele gerechten, muziek en ontmoet stadsgenoten uit verschillende culturen. Belangstellenden zijn welkom en kunnen aanschuiven.


Het diner is onderdeel van het Nationaal Integratiediner. Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito dat meer dan honderd nationaliteiten in dienst heeft. Bijna alle Resto’s doen mee onder het motto ‘mensen verbinden verschillen vieren = kansen benutten’. Restomanager Wanda Nieste: “De doelstellingen van het Nationaal Integratiediner en die van Resto VanHarte sluiten prima bij elkaar aan. Wij willen graag mensen bij elkaar brengen: niet polariseren, maar samenwerken. Iedereen is welkom. En dat betekent ook de verschillen vieren, want dat inspireert tot nieuwe ideeën.”

Driegangendiner


Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven op woensdag 10 oktober bij Resto VanHarte Alkmaar. Het programma start om 17.30 uur. Kosten zijn zeven euro voor een driegangendiner. Graag van tevoren reserveren via www.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030. Ook kinderen zijn van harte welkom. Resto VanHarte is het buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers.

Meer berichten