'Interactie tussen illusie en realiteit' in TelefoonCentrale

  Nieuws
In totaal twintig werken van Bonnie Severien hangen in De TelefoonCentrale. (Foto: aangeleverd)
In totaal twintig werken van Bonnie Severien hangen in De TelefoonCentrale. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - De expositie ‘Interactie tussen illusie en realiteit’ van de Heerhugowaardse kunstenares Bonnie Severien is nu te zien in De TelefoonCentrale aan de Koelmalaan 350 in Alkmaar. Bonnie exposeert nog tot en met 31 december met totaal twintig werken in het bedrijfsverzamelgebouw. De expositie is vrij toegankelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. De werken zijn te bezichtigen op de begane grond, eerste verdieping en bij Miss Bell.
De expositie bestaat uit twee onderdelen. In 'New Illusions' haalt Bonnie (architectonische) situaties die ze aantreft in films en andere media uit elkaar en voegt ze op een nieuwe manier samen, als in een collage. Door scènes met constructies van verschillende schaal te gebruiken creëert zij een werkelijkheid die tegelijkertijd herkenbaar én vervreemdend is. 'Return to Eden' toont een Urban Jungle waarin modernistische huizen in een uitvergrote paradijselijke plantenwereld zijn geplaatst. Er is een rijkdom aan kleuren, patronen en structuren die samen zorgen voor een verrassende en unieke symbiose.

Vervreemdend effect

Bonnie Severien (1978) studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming Amsterdam en aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (BA Fine Art). De interactie tussen illusie en realiteit vormt de basis van haar werken. "Er bestaat niet zoiets als één realiteit, zo ook niet in mijn werk. Ik wil het vervreemdende effect van onze kunstmatige omgeving weergeven in mijn werken. Wat is echt en wat is onecht? Afstand en tijd lijken verouderde begrippen omdat alles via vliegtuig, internet en satelliet snel bereikbaar is."

Meer berichten