Succes voor Argonauten op K4 marathon

  Nieuws
Deelnemende Argonauten: Mark Hofman (tevens trainer), Björn Cramer, Stef Konijn, Selma Konijn, Sipko Metselaar en daarvoor staan Kiran Mars, Simon van Hilvoorde Luke Andrews en Oliver Andrews. (Foto: aangeleverd)
Deelnemende Argonauten: Mark Hofman (tevens trainer), Björn Cramer, Stef Konijn, Selma Konijn, Sipko Metselaar en daarvoor staan Kiran Mars, Simon van Hilvoorde Luke Andrews en Oliver Andrews. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DE RIJP - Succes voor de Argnonauten tijdens de 33e editie van de K4 marathon, zaterdag 6 oktober in De Rijp. Deelnemers kwamen niet alleen uit heel Nederland, maar ook uit Duitsland, Zwitserland en Groot-Brittannië.
De Argonauten zelf waren ruimschoots vertegenwoordigd bij de aspiranten. En zij lieten zich ook van hun beste kant laten zien op vertrouwd terrein. De boot met Björn Cramer, Stef Konijn, Luke Andrews en Sipko Metselaar kwam als eerste over de eindstreep en hiermee grepen zij gelijk een Nederlandse titel op de 5 kilometer. Het werd hen nog flink moeilijk gemaakt door een boot met vier Duitse meisjes die weliswaar in een andere categorie vaarden, maar zeer goed opgewassen bleken te zijn tegen de Nederlanders. Een bronzen medaille ging naar drie andere Argonauten: Simon van Hilvoorde, Oliver Andrews en Kiran Mars die samen met Steve Ahlfeld van Kv Viking ook een mooie tijd neerzetten. De dames senioren voeren 14 kilometer vanaf Fort Spijkerboor richting Schermerhorn en terug. Hier kwam de Argonaut Selma Konijn als eerste over de finish samen met Jitta van der Laan, Femke van der Laan en Wies Siffels. De heren senioren mochten 27 kilometer varen, inclusief een rondje Mijzenpolder. De Nederlandse vedetten, Bram Brandjes, Pier Siersma, Jouke Witteveen en Barry Hazenoot moesten het hier afleggen tegen een boot met vier Zwitsers die in een tijd van 1:44:47 over de finish kwamen.

Meer berichten