Swartematerie in De Brouwerij

  Nieuws
Jaap Blonk in actie. (Foto: aangeleverd)
Jaap Blonk in actie. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Jaap Blonk en Sven De Swerts dragen vrijdagavond 19 oktober in De Brouwerij op een geheel eigenzinnige wijze gedichten voor. Zij nemen het publiek mee in de mengvormen van poëzie en klank. Daarmee doen zij de Dada-cultuur herleven. Sven de Swerts wordt op altsax muzikaal begeleid door Swartematerie. De drie artiesten staan daarmee garant voor een unieke salonavond, die begint om 20.30 uur.
Sven de Swerts betreedt als eerste het podium. De Swerts schrijft, schreeuwt en leeft theatrale woorden over alledaagse verhalen met de nodige zelfspot. Wat volgde waren internationale theaterstukken, noisecorebands, cultfilms, zoals Dood aan de Powezie en Poëzie en erger. Voor de pauze speelt Swartematerie nog een aantal nummers op altsax solo, als overgang naar de schitterende en onwennige voordracht van Jaap Blonk.Als vocalist is Jaap Blonk uniek door zijn uitstraling op het podium en zijn vrijmoedigheid in improvisaties. Optredens brachten hem naar alle continenten. Bij zijn concerten zet hij vaak live-elektronica en visuele projecties in.
Kaarten zijn te koop aan de kassa, vanaf 19.30 uur voor de prijs van € 7,50. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van De Brouwerij.

Meer berichten