'De snelle benen van Marc kunnen verrassen' - Sportpaleis Alkmaar klaar voor tweede editie Wieler 3 daagse

  Nieuws
Wedstrijdleiders Robert Slippens (links) en Danny Stam op het Alkmaarse larikshout of in Sportpaleis Alkmaar. (Foto: aangeleverd)
Wedstrijdleiders Robert Slippens (links) en Danny Stam op het Alkmaarse larikshout of in Sportpaleis Alkmaar. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Koersen waarbij je tot de laatste seconde op het puntje van je stoel zit. Dat is dé uitdaging voor wedstrijdleiders Danny Stam en Robert Slippens. Met onder meer de duo's Niki Terpstra/Pim Ligthart, Yoeri Havik/Cees Bol en Marc Hester/Dion Beukeboom staat Sportpaleis Alkmaar 18, 19 en 20 oktober bol van de spanning in de strijd om de podiumplaatsen.
"We hebben een mooie mix van renners gezocht én gevonden", zegt wedstrijdleider Danny Stam die samen met Robert Slippens verantwoordelijk is voor het deelnemersveld. “Als wedstrijdleiding houden wij van spannende koersen. Dat is niet alleen voor de renner veel leuker om te rijden, maar zeker ook voor publiek om naar te kijken!”


Niki Terpstra

Met het aantrekken van Niki Terpstra hebben zij niet alleen de winnaar van de ronde van Vlaanderen aan de start, maar samen met Pim Ligthart zou hij zomaar een plekje op het podium kunnen veroveren. Robert Slippens: “Zij zijn natuurlijk het favorietenduo, maar we hebben een mooie mix gevonden van renners waarbij er vijf koppels straks geduchte tegenstand kunnen bieden. Het is dus allesbehalve een uitgemaakte zaak wie zich komend weekend winnaar mag noemen.” Niki Terpstra roept de jeugd op om hem en zijn partner Pim Ligthart aan te moedigen. De Alkmaarse 3 daagse is een thuiswedstrijd voor de in Bergen woonachtige Terpstra. Alle kinderen die hen komen toejuichen, hebben op vrijdag 19 oktober gratis toegang tot de tribune van Sportpaleis Alkmaar.
Jonge honden

Yoeri Havik - winnaar van de eerste editie - verschijnt samen met Zaankanter Cees Bol aan de start. Jonge honden die zich met de besten willen meten, zijn er ook. Zo wil Castricummer Yanne Dorenbos - Europees Kampioen junioren - zich graag aan het eigen publiek laten zien. De routinier Marc Hester (Denemarken) doet samen met uurrecord rijder Dion Beukeboom ook een gooi naar het podium tijdens de 3-daagse. Robert Slippens: “Met de lange adem van Dion en de snelle benen van Marc kunnen zij zeer zeker voor een verrassing zorgen. Outsiders Yentl Ruijmgaard en Mel van der Veekens zullen hun mannetje staat en kunnen zich goed profileren in het veld. Verder willen de Belgen Matthias van Beethoven en Arne de Groote - winnaars van de toekomst zesdaagse in Gent 2017 - zeker hun visitejaartje afgeven."
De deuren van Sportpaleis Alkmaar openen om 18.00 uur. Elite, dames, stayers en jeugd wisselen elkaar in hoog tempo af. Kaarten zijn te koop voor € 15,00 via Ticketmaster. Meer informatie over het programma, het rennersveld of tickets is te vinden op www.wieler3daagsealkmaar.nl.

Meer berichten