'Al die confettisnippers en bierbekertjes' - Suppers vissen Alkmaarse grachten schoon

  Nieuws
De vrijwilligers werden bijgestaan door een bootje met schippers van Actief Talent. (Foto: aangeleverd)
De vrijwilligers werden bijgestaan door een bootje met schippers van Actief Talent. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Twaalf suppers hebben 9 oktober - the day after - rotzooi uit de Alkmaarse grachten gevist. Om de beleving en bewustwording rondom de verschillende afvalstromen te vergroten verzamelden de suppers en schippers het afval in verschillende bakken. Dit deden ze in samenwerking met veel vrijwilligers en Stadswerk072.


De vrijwilligers werden bijgestaan door een bootje met schippers van Actief Talent voor wie er dit jaar een belangrijke rol was weggelegd. Samen met de suppers zorgden zij ervoor dat het zwerfafval direct zichtbaar aan boord gescheiden werd in verschillende bakken. Een voor plastic, blik en drinkpakken, een voor glas en een voor restafval. Dit maakte het nog eenvoudiger om het afval op de juiste manier af te voeren. Een groep van twaalf vrijwilligers stond dinsdagochtend te popelen om gewapend met hun supboards, peddels en afwasteiltjes het water te betreden. Dankzij het samenwerkingsverband met Stadswerk072 en Actief Talent kunnen de vrijwilligers gratis deelnemen aan de Sup it Up acties na Alkmaars Ontzet en Koningsdag. De plastic wegwerpbeker was de grote winnaar, maar de groep viste ook weer een aantal bijzondere items op, zoals: drie fietsen, een winkelwagen, confettisnippers en zelfs een vlaggenstok met vlag.

Nog mooier


Initiatiefneemster Nanda van El Kombi Sup: “Al het zwerfafval wat wij uit het water halen is meegenomen, denk bijvoorbeeld aan al die confettisnippers en bierbekertjes. Als het er überhaupt niet meer inkomt, is dat natuurlijk nog mooier. Ik vind het dan ook onwijs tof dat de gemeente dit jaar heeft gekozen voor een lasershow en we geen vuurwerk tegenkwamen in het water.”

Meer berichten