Uitreiking zesde Eline van Haarenprijs - Uitgeverij Conserve uit Groet viert 35 jarig jubileum

  Nieuws

GROET – Uitgeverij Conserve uit Groet bestaat 35 jaar. Reden genoeg om hierbij stil te staan. Dat gaat gebeuren op zondag 21 oktober. Een van de hoogtepunten op deze dag is het bekend maken van de winnares van de Eline van Haarenprijs, die eenmaal in de vijf jaar uitgereikt wordt. De speciale jubileummiddag gaat om 14.00 uur van start.

De jury, bestaande uit Anna Enquist, Neeltje Maria Min en Elly de Waard van de Eline van Haarenprijs 2018 heeft drie dichtbundels van dichteressen onder de 35 jaar uit een totaal van negentien ingezonden dichtbundels genomineerd. Juryvoorzitter Margriet Brandsma zal de winnares bekend maken. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 1250 euro, beschikbaar gesteld door uitgeverij Conserve en een kunstwerk van Aris de Bakker. De overige genomineerden ontvangen ook een kunstwerk.
De drie genomineerde dichteressen zijn Habitus van Radna Fabias (De Arbeiderspers), Kalfsvlies van Marieke Lucas Rijneveld (AtlasContact) en Leger van Mieke van Zonneveld (De Bezige Bij). ‘’De Eline van Haarenprijs wordt eens in de vijf jaar uitgereikt bij een lustrum van ons uitgeverij. Dit jaar is dat voor ons 35-jarige jubileum.’’

Meer berichten