Het verloren geheugen van Spanje

  Nieuws
De bekende Spaanse fotograaf Miquel González heeft de plaatsen gefotografeerd die symbolisch zijn voor de onopgeloste trauma’s. (Foto: aangeleverd)
De bekende Spaanse fotograaf Miquel González heeft de plaatsen gefotografeerd die symbolisch zijn voor de onopgeloste trauma’s. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Tot op de dag van vandaag liggen de lichamen van meer dan 114.000 verdwenen slachtoffers uit de Spaanse Burgeroorlog, 1936-1939, en de dictatuur van Francisco Franco, 1939-1975, in ongemarkeerde massagraven in bermen, in ravijnen of in velden, aan de randen van steden en dorpen. De bekende Spaanse fotograaf Miquel González heeft de plaatsen gefotografeerd die symbolisch zijn voor de onopgeloste trauma’s. Hij houdt 23 november om 20.00 uur een lezing over het verloren geheugen van Spanje.

De bekende Spaanse fotograaf Miquel González heeft de plaatsen gefotografeerd die symbolisch zijn voor de onopgeloste trauma’s uit de Spaanse burgeroorlog en de Francotijd. Deze avond laat hij foto’s zien van zijn project Memoria Perdida, en zal vertellen over de de massagraven, die nog niet opgegraven of herdacht zijn en over de locaties waar de wreedheden hebben plaatsgevonden. Miquel González werkt al meer dan 25 jaar als fotograaf en publiceert wereldwijd. Campo del Sol is dan ook erg trots dat hij deze lezing wil geven. Miquel doet dit in het Spaans en Mary Zonneveld van Campo del Sol zal dit kort samenvatten in het Nederlands.

De lezing vindt plaats in De Sociëteit aan Luttik Oudorp 78 in Alkmaar. Deelname kost vijftien euro, inclusief koffie/thee vooraf en tapas na de lezing. Reserveren via info@campodelsol.or
g.

Meer berichten