Vernieuwde ijsbaan klaar voor toekomst

  Nieuws
Sportwethouder Pieter Dijkman opende vrijdag 12 oktober de compleet verbouwde ijsbaan De Meent. (Foto: Jan Jong Fotografie)
Sportwethouder Pieter Dijkman opende vrijdag 12 oktober de compleet verbouwde ijsbaan De Meent. (Foto: Jan Jong Fotografie) (rodi.nl)

ALKMAAR - Sportwethouder Pieter Dijkman opende vrijdag 12 oktober de compleet verbouwde ijsbaan De Meent Bauerfeind. In een spiksplinternieuwe elektrische dweilmachine mocht hij als eerst het ijs betreden, gevolgd door professionele marathon schaatsers van het Bauerfeind team én het Chinese schaatsselectie team.


Pieter Dijkman zag met het rijden op de elektrische dweilmachine de modernisering van de ijsbaan nog eens onderstreept. “De Alkmaarse IJsbaan is een belangrijke voorziening voor de inwoners van de stad en de regio. Als gemeente investeren we hier dan ook fors in. Met deze grote renovatie is de ijsbaan weer helemaal klaar voor de toekomst’, aldus Dijkman. Vrijdagavond werd het ijs door ruim 300 schaatsers getest waaronder de marathon schaatsers van Bauerfeind en het Chinese schaatsselectieteam.

Meer berichten