Woonvoorziening Wittenburg blij met nieuwe bus

  Nieuws
Bewoner Karin en begeleider Jasmine bij de nieuwe bus. (Foto: Vincent de Vries/RM)
Bewoner Karin en begeleider Jasmine bij de nieuwe bus. (Foto: Vincent de Vries/RM) (rodi.nl)

BERGEN - De bewoners en begeleiders van de Wittenburg in Bergen kunnen hun geluk niet op: onlangs kon dankzij gulle giften een nieuwe personenbus aangeschaft worden.


De locatie Wittenburg in Bergen is onderdeel van Stichting Philadelphia Zorg. Binnen deze woonlocatie wonen achttien cliënten met een verstandelijke en lichamelijke beperking. In de huidige tijd is een personenbus bij een woonlocatie geen vanzelfsprekendheid meer. De medische en sociale hulpvraag van de cliënten maakt het hebben van eigen vervoer echter wel noodzakelijk. “Veel van onze cliënten hebben een slechte gezondheid en moeten dus met grote regelmaat naar huisarts of specialist in het ziekenhuis”, legt Joske Blinker, coördinerend begeleider op locatie Wittenburg, uit. “Ook wordt het busje bijvoorbeeld ingezet voor een bezoek aan de tandarts. Daarnaast zijn de meeste bewoners al op leeftijd, waardoor hun eigen sociale netwerk ook doorgaans wat ouder is. Een familielid is daarom vaak niet in staat hulp te bieden.” Naast medische doeleinden gebruikt de Wittenburg de bus ook voor vervoer naar het zwembad in Alkmaar, de bowling in Heiloo, muziekles en familiebezoek. “De bus zetten we in voor allerlei leuke activiteiten, zodat onze cliënten de mogelijkheid krijgen om mee te doen in de maatschappij. Denk aan dagjes uit, op vakantie gaan, concerten bijwonen, bezoekjes aan de bioscoop of een restaurant. Onze cliënten maken gebruik van een rolstoel of rollator. Zonder bus zou hun leven een stuk beperkter zijn.”
Het afgelopen jaar kreeg de bus van Wittenburg steeds vaker mankementen. Het idee om zonder bus verder te moeten was voor de begeleiding en bewoners niet voor te stellen. Het geld voor een nieuwe personenbus kon de locatie Wittenburg niet zelf opbrengen. “Dit deed ons besluiten om voor het vijftigjarig jubileum een financiële bijdrage te vragen van de genodigden. Er zijn kleine en grote giften gedaan door onder andere Vrienden van Philadelphia, familieleden en verwanten, de middenstand van Bergen, Flessenpost Bergen, Het Sociaal Centrum Castricum (de Carnavalsvereniging) en onze buurman meneer Punt. Iedereen enorm bedankt voor jullie bijdrage!”
Wie naar aanleiding van dit artikel een donatie wil doen, kan een bijdrage overmaken op rekeningnummer NL91ABNA 0400 3263 61 ten name van Stg. Vrienden en onder vermelding van ‘nieuwe bus de Wittenburg’.

Meer berichten