'Een selfie met `mij` blijft toch heel bijzonder' - Alkmaar huldigt sportkampioenen en désp

  Nieuws
Alkmaar huldigt sportkampioenen en dé sporter van het jaar. (Foto: aangeleverd)
Alkmaar huldigt sportkampioenen en dé sporter van het jaar. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Biljarter Sam van Etten werd vorig jaar door de gemeente Alkmaar officieel uitgeroepen tot dé sporter van het jaar. Dit jaar worden de sportkampioenen 14 december gehuldigd in Sportpaleis Alkmaar. Aanmelden van sportkampioenen kan tot 1 november via www.alkmaarsport.nl/sportkampioenen of sportkampioenen@alkmaarsport.nl. Ook aangemelde vrijwilligers worden deze dag in het zonnetje gezet.Het drie meter hoge portret van Sam van Etten is niet te missen. De erezuil staat al enige tijd bij de ingang van sportcomplex De Meent Bauerfeind. Sam verdedigt dit jaar zijn twee titels in de Eredivisie en de Bundesliga. Daarnaast heeft hij vanaf december zijn eerste Nederlands Kampioenschap waar hij zich kan plaatsen voor het Europees Kampioenschap van 2019. Overige sportkampioenen worden ook dit jaar weer in het zonnetje gezet.

Eregalerij


Om de sportkampioen van Alkmaar niet één avond te eren, maar een heel jaar heeft de gemeente Alkmaar vorig jaar een grote eregalerij ingericht. Sam van Etten: “Regelmatig krijg ik een foto van iemand doorgestuurd die een selfie met ‘mij’ maakt, dat blijft toch wel heel bijzonder. Daarnaast komen er mensen bij ons in het sportcafé die de drie meter hoge zuil met mijn foto ook hebben zien staan, erg leuk en een goede promotie voor de biljartsport, dank daarvoor.”

Vietnam


Als Alkmaarse sportkampioen ontving Sam € 500,- uit het Sportkampioenenfonds. De ondernemers BDO, Noordeloos Elektro, Rabobank Alkmaar e.o., De Ondernemerstuin en Bauerfeind stelden dit bedrag aan de vijf winnaars ter beschikking. Van het geld heeft Sam de verblijfkosten van een buitenlands toernooi betaald. Van Etten vervolgt: ‘’Afgelopen seizoen heb ik meegedaan aan een WorldCup driebanden in Vietnam, waar de gehele wereldtop gedurende een week live te aanschouwen was. Een ontzettend leerzaam toernooi voor mij, waar ik veel motivatie uit heb geput. Mede door die cheque, hoop ik vaker aan dit soort toernooien mee te kunnen doen. Mijn eerste grote buitenlandse ervaring, kwam in ieder geval mede tot stand door de cheque!’’

Aanmelden sportkampioenen en vrijwlligers


Wie kent een Alkmaarder kent die goed presteert op (inter)nationaal niveau? Of een sporttalent, sportploeg of aangepaste sporter die in 2018 fantastisch aan het presteren is? Meld hem, haar of hen aan vóór 1 november aanstaande. Tijdens de sportkampioenenhuldiging is er speciale aandacht voor de vrijwilligers in de sport. Zij ontvangen een VIP behandeling en worden deze avond in het zonnetje gezet. Wie kent een vrijwilliger in de sport die deze avond niet mag ontbreken? Meld hem of haar dan snel aan. Dit kan tot 1 december 2018.

Meer berichten